Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V části trasy metra C vymění další staré pražce

PRAHA - Cestující v pražském metru čeká od zítřka další výluka. Vlaky od soboty 29. června do soboty 6. července nepojedou mezi stanicemi Kačerov a Pražského povstání, v provozu bude náhradní autobusová doprava.

Původně měla výluka trvat až do neděle, ale nakonec ji dopravní podnik kvůli odvozu návštěvníků koncertu Ed Sheerana o den zkrátil...


Náhradní dopravní zajistí autobusy linky XC (21. dubna 2019, František Živnůstka).

Důvodem výluky je pokračování výměny pražců. Mezi stanicemi Kačerov a Pražského povstání se cestující budou moci přepravit náhradní autobusovou dopravou XC. "Jsou vytištěny letáky, které usnadní orientaci cestující veřejnosti a přesně popisují, kde se zastávka náhradní autobusové dopravy XC nachází. Na místě budou k dispozici informátoři. Původně plánovanou výluku jsme zkrátili o jeden den, aby negativně neovlivnila přepravu 70 000 návštěvníků koncertu Eda Sheerana, který se koná následující den po jejím skončení," řekl Ladislav Urbánek, místopředseda představenstva a dopravní ředitel dopravního podniku.

Vymění další stovky vysloužilých pražců

Práce bude dopravní podnik provádět v 1. traťové koleji v délce zhruba 300 metrů mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. V tomto úseku bude vyměněo 500 vysloužilých dřevěných pražců za betonové, ale provede i úpravu přívodní a svařování pojížděných kolejnic. Novinkou na této výluce je, že během ní dojde ke kompletní demontáži a následné zpětné montáži stacionární části vlakového zabezpečovače, zatímco při předchozích výlukách obdobného typu se tyto práce prováděly s předstihem. Důsledkem byla potřeba zdvojování vlakových čet, což nyní odpadá.

Na uvedených pracích se bude podílet kolem 70 lidí, bude vyvezeno zhruba 50 tun materiálu a navezeno a namontováno cca 125 tun nového. Během jednoho dne lze z logistických důvodů vyměnit v jednom úseku zhruba 88 pražců kompletně. Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo zhruba 8600 dřevěných pražců. "O letošních Velikonocích se jich povedlo vyměnit 506, během letní prázdninové výluky dalších 500 a v říjnu jich plánuje dopraví podnik vyměnit 484 kusů," zmínila tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. V současnosti je v celém úseku již zhruba polovina dřevěných pražců vyměněných za betonové.


Linka XC pojede z Pražského povstání na Kačerov (21. dubna 2019, František Živnůstka).

Pro informování cestujících budou ve stanicích metra, na zastávkách, i vozech povrchové dopravy vyvěšeny informační letáky. Nebudou chybět ani informátoři v reflexních vestách, kteří ochotně pomohou cestující správně nasměrovat. Jako obvykle bude Dopravní podnik hlavního města Prahy o akci informovat i formou hlášení ve stanicích metra a vozech povrchové dopravy. Ve vyloučeném úseku bude jezdit náhradní autobusová doprava XC. Posílené budou autobusové linky číslo 135 a 196. Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání dopravce doporučuje využít právě autobusovou linku číslo 135. Většina spojů posílených autobusových linek bude zajištěna nízkopodlažními vozy.

Unikátní promítání na nástupišti metra 

Na jeden večer bude stanice metra Budějovická hostit návštěvníky, kteří si budou moci vychutnat unikátní kulturně-dopravní zážitek. V neděli 30. června zde proběhne promítání filmu Lidé z metra a diskuze na téma metro. Na nástupiště bude umožněno vejít pouze s vytištěným voucherem, a to 30 minut před začátkem programu. Na obou kolejích budou odstaveny soupravy metra, na jedné historické Ečs a 81-71 a na druhé současná souprava M1. Zájemci budou také moci nahlédnout do kabiny strojvedoucích.

"Pražské metro letos slaví 45 let. Rozhodli jsme se proto výluky využít a přímo na nástupišti uspořádat ojedinělé promítání filmu.To proběhne ve stanici metra Budějovická a pojme až 150 diváků. Věříme, že toto netradiční prostředí si užijí jak milovníci pražské dopravy, tak i filmoví fanoušci včetně těch mimopražských," dodal Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod. Lístky na toto promítání je možné zakoupit v online předprodeji na Fanshopu dopravního podniku.


Vlaky ve směru z centra skočí na Pražského povstání (3. července 2017, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!