Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Prahu v létě sevřou výluky tramvají a metra

PRAHA - Kdo doufal, že v létě bude městská doprava klidná, mýlí se. Pražský dopravní podnik každoročně letních měsíců využívá k rekonstrukcím tratí, v letních měsících tak nepojedou tramvaje v části Nádražní, Plzeňské a na Žižkově.

V polovině prázdnin se v Praze objeví hned dva izolované provozy, a to z Barrandova do Hlubočep a z Řep na Bertramku...


Část tramvajových tratí v létě opět čekají výluky (6. srpna 2012, Filip Vlček).

Již v půlce června začne pražský dopravní podnik s výměnou kolejových oblouků a výřezů v Plzeňské ulici, práce zde potrvají ve dvou etapách do 24. července. První fáze prací odstartuje od 8. července také na tramvajové trati v Nádražní ulici, které potrvají ve třech etapách až do příštího roku. "Dopravní podnik hlavního města Prahy během letošního léta opraví také vybrané úseky tramvajových tratí na Palackého náměstí, Rašínově nábřeží, na obratišti ve Spojovací ulici, na Náměstí Bratří Synků nebo Na Poříčí," uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Kromě toho se cestujících dotkne výluka tramvajového provozu ve Francouzské ulici a omezení v podjezdu Zahradní město, kde budou probíhat stavební práce jiných investorů. 

Akce většího rozsahu, jako jsou vyvařování kolejových konstrukcí převážně v prostoru křižovatek a opravy tramvajových tratí, které si vyžádají i omezení IAD v místě prováděných prací, bude dopravní podnik průběžně upřesňovat. Mimo zásadních akcí bude dopravní podnik zajišťovat údržbu a činnosti na tramvajové infrastruktuře, které vyplývají ze Zákona o dráhách. A kromě tramvají dojde také na metro, dopravní podnik chystá výměnu dřevěných pražců za betonové na trase metra C v úseku Pražského povstání – Kačerov, a to v období od 29. června do 6. července.


Kvůli výluce pár dnů nepojede ani metro na trase C (16. dubna 2017, Jakub Lachout).

Jako první začne již tuto sobotu 15. června výluka tramvají v úseku Vozovna Motol - Sídliště Řepy, a to z důvodu výměny kolejových oblouků. Omezení potrvá až do 28. června, ale pouze v pracovních dnech od 8.00 do 15.00 hodin, o víkendech pak celodenně. Ve vyloučeném úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava. Na tuto výluku naváže další omezení v oblasti zastávek Anděl, a to od 29. června do 7. července, kdy budou tramvaje vedeny odklonem přes Na Knížecí. Během této výluky nebude náhradní doprava zavedena, odkloněny budou ale autobusové linky.

Další etapa výluk začne 8. července. Začne dlouhodobá výluka v Nádražní ulici mezi zastávkami Smíchovské nádraží a Hlubočepy, a to z důvodu přeložky kabelovodu a kanalizace před rozsáhlými pracemi. První etapa potrvá do 8. září, tramvajové linky z centra budou zkráceny jen do zastávky Smíchovské nádraží, v úseku z Hlubočep na Sídliště Barrandov bude zachován tramvajový provoz a mezi Hlubočepy a Smíchovem budou jezdit autobusy náhradní dopravy. Odkloněny pak budou také autobusové linky. Druhá z výluk zastaví tramvaje v Plzeňské ulici mezi Andělem a Bertramkou. V tomto úseku bude zavedena náhradní autobusová doprava, z Bertramky dále do Sídliště Řepy pak bude zavedena zvláštní tramvajová linka. Dopravní podnik během této výluky trvající do 24. července vymění kolejové oblouky a opraví obratiště Kotlářka.


Místo tramvají pojede většinou náhradní autobusová doprava (20. srpna 2012, Filip Vlček).

Dne 25. července začne krátká výluka na Palackého mostě. Až do 1. srpna bude probíhat oprava kolejového křížení na mostě ve směru na Palackého náměstí, náhradní doprava nebude zavedena. Následně 2. srpna začne další výluka na Výtoni, kdy bude až do 11. srpna omezena doprava mezi Palackého náměstím a Výtoní. Od 10. do 23. srpna bude probíhat repanelizace přejezdu před obratištěm Spojovací, tramvaje budou končit před Spojovací na kolejovém přejezdu. Jen tři dny potrvá výluka na Náměstí Bratří Synků, od 23. do 25. srpna. V tomto případě bude náhradní autobusová doprava zavedena. Poslední výluka začne 26. srpna, potrvá do září a vyloučí provoz tramvají mezi Masarykovým nádražím a Těšnovem. 

Tramvajový provoz omezí také dvě výluky, které ale nejsou vyvolány pracemi dopravního podniku. Od 25. července do 1. srpna bude zastaven provoz ve Francouzské ulici od Náměstí Míru po Čechovo náměstí. Od 25. července, ale až do 25. srpna bude kvůli pracím Správy železniční dopravní cesty zastaven provoz mezi zastávkami Nádraží Strašnice a Nádraží Hostivař. 


Cestující se tak musí v létě obrnit trpělivostí (20. srpna 2012, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!