Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Příští rok zaplatíte kartou ve všech tramvajích

PRAHA - Pražský dopravní podnik umožní nákup jízdenek ve všech tramvajích díky bezkontaktním platebním kartám. Nové platební terminály budou do všech tramvají osazeny ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Dopravní podnik smlouvu na zajištění služby nákupu jednorázových jízdenek v tramvajích díky platebním kartám uzavřel v těchto dnech...


(11. dubna 2016, DPP/Pavel Hejna).

Pilotní projekt na nákup jednorázových jízdenek prostřednictvím bezkontaktních plateb v tramvajích byl zahájen v dubnu 2016, kdy byly osazeny mobilními samoobslužnými zařízeními první dvě tramvaje na lince číslo 22. Od srpna 2016 byl pilotní projekt rozšířen o celou linku číslo 18. Na základě vyhodnocení pilotního projektu na obou linkách pak dopravní podnik rozhodl, že tato služba bude rozšířena do všech tramvají, a proto vypsal soutěž na tuto službu.

Dodavatelem bude společnost Bankovní informační technologie, která na své náklady vybaví všechny tramvaje samoobslužnými zařízeními pro nákup jízdenek. Službu bude následně zajišťovat po dobu čtyř let od jejího zprovoznění. Dopravní podnik za uvedenou službu zaplatí pouze 1,99 procenta z ceny jízdného. To znamená, že se nákup jízdenek bezkontaktní platbou stane z pohledu dopravního podniku nejlevnějším prodejním kanálem jízdného. "Jsme rádi, že ve všech tramvajích rozšiřujeme možnost nákupu jízdenek právě o bezkontaktní platby. Je to trend dnešní doby a my rádi vyhovíme potřebám našich pasažérů," uvedl generální ředitel pražského dopravního podniku Martin Gillar.


(11. dubna 2016, DPP/Pavel Hejna).

Dopravní podnik plánuje, že bezkontaktní platby budou možné u prostředních dveří. U tramvají 14T budou zařízení na platby dvě, protože tyto tramvaje nemají v prostředním článku dveře. V současné době je možné také platit jízdné bezkontaktní platební kartou například na autobusové lince číslo 119 a na lince AE. V metru se o bezkontaktním placení přímo ve vozech v současné době neuvažuje. Dopravní podnik nedávno ve spolupráci s partnery také umožnil nahrát si kupony na platební karty nebo In Kartu Českých drah.

V oblasti zabezpečení prodeje jízdních dokladů dochází i k dalšímu posunu. Postupně jsou obnovovány výdejní jízdenkové automaty přístroji nového typu. Tyto svojí vybaveností oproti původním umožňují kromě hotovostní i bezhotovostní platbu jízdného, ovládání dotykovým displejem a vyhledávání spojení. Během první poloviny příštího roku bude vyměněno dalších 100 kusů automatů, které nahradí staré automaty akceptující pouze mince, a to převážně ve stanicích metra.


(11. dubna 2016, DPP/Pavel Hejna).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!