Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Praze klesá počet cestujících bez jízdenky

PRAHA - Už 4539 cestujících, kteří cestovali pražskou veřejnou dopravou bez jízdenky, využilo možnost snížit si pokutu za jízdu načerno o polovinu. Pokuta za půlku funguje už rok, poprvé si o ni mohli říct cestující 23. října 2017.

Počet černých pasažérů v Praze podle prvních čísel letošního roku výrazně poklesl, naopak zájem o roční kupony neustále roste...


Jako první se loni v létě spustila kampaň Nejedeš načerno? (30. srpna 2017, Michal Fořt).

"Pokuta za půlku předčila naše očekávání.Věděli jsme, že pro část cestujících bude atraktivní mít pokutu jen za 400 korun, když si zároveň koupí roční kupon, ale že jich bude tolik, to nikdo nečekal," řekl generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy Martin Gillar. Ze čtyř a půl tisíce cestujících bez jízdenky se podařilo udělat roční předplatitele Pražské integrované dopravy. "Roční kupon stojí 3650 korun, to znamená, že jezdíte za deset korun na den. Při takové ceně se ani nevyplatí jezdit ve stresu, jestli vás někdo nechytí bez lístku," doplnil ředitel ROPID Petr Tomčík.

V prvních devíti měsících letošního roku v Praze zásadně klesl počet černých pasažérů. Aktuální čísla přepravní kontroly ukazují, že za prvních devět měsíců letošního roku revizoři uložili cestujícím bez jízdenky 186.414 přirážek k jízdnému, tedy pokut. Ve stejném období loňského roku to bylo 212.119 pokut a předloni 231.442. "Meziroční srovnání prvních devíti měsíců roku ukazuje, že počet černých pasažérů letos v Praze klesl o 12 procent," uvedl pak Pavel Kurka, vedoucí odboru přepravní kontroly dopravního podniku.


Letos na jaře pak vyjely také speciální tramvaje Vymlouvačky (30. května 2018, ROPID).

"Za poslední rok se prodalo skoro 330 tisíc ročních kuponů za 3650 korun. Zájem o ně neustále roste. Lidé se už naučili, že je to ten nejvýhodnější způsob, jak se přepravovat po Praze," pochválil pak nabídku Gillar. Od letošního září si mohou cestující kupovat také roční kupony pro vnější pásma Pražské integrované dopravy mimo hlavní město. Dosud existovaly jen čtvrtletní a lidé si museli kupovat předplatní jízdenku čtyřikrát za rok. Roční kupony pro vnější pásma tak cestujícím ušetří především čas a také trochu peněz, protože jsou mírně levnější než čtyři čtvrtletní.

Pokuta za jízdu načerno je v systému Pražské integrované dopravy 1500 korun. Pokud ji černý pasažér zaplatí revizorovi na místě nebo do 15 dnů v doplatkové pokladně, snižuje se na 800 korun. Už rok platí, že černý pasažér má možnost si pokutu snížit až na 400 korun, pokud se rozhodne polepšit se a stát se poctivým platícím cestujícím. Podmínkou je, že si koupí roční kupon za 3650 korun a spolu s ním a se zápisem o provedené přepravní kontrole od revizora přijde do pěti pracovních dnů na doplatkovou pokladnu dopravního podniku.


Vozy jsou polepené výmluvami pasažérů bez jízdenky (30. května 2018, ROPID).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!