Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do Zenklovy ulice se po výluce vrátily tramvaje

PRAHA - Dopravní podnik stihl před zahájením školního roku zrekonstruovat a zprovoznit tramvajové tratě v Zenklově a Vinohradské ulici. Tramvajový provoz zde byl plně obnoven v sobotu 1. září.

V případě Zenklovy ulice ale nebyl provoz obnoven úplně hladce. V prvních hodinách došlo k poškození trolejového vedení...


Vůz 15T4 ForCity Alfa zastavil v zastávce Libeňský zámek (4. září 2018, Antonín Jelínek).

Do Zenklovy ulice se tramvaje vrátily o měsíc dřív oproti předpokladům po osmi měsících prací. "V Zenklově ulici jsme opravili tramvajovou trať v úseku dlouhém 1,6 kilometru mezi Elsnicovým náměstím a Bulovkou. Navázali jsme tak na dřívější rekonstrukci úseků k Palmovce a směrem na Stírku, letošní výluka byla na této trati nadlouho poslední. Díky rekonstrukci se mohou cestující těšit v Zenklově ulici na novou konstrukci trati na betonové desce a na pražcích s živičným krytem," řekl Oldřich Vytiska, technický ředitel dopravního podniku s tím, že investiční náklady činí zhruba 150 milionů korun.

Při rekonstrukci tramvajové trati v Zenklově ulici došlo ke změnám zastávek. Původní zastávka Stejskalova zanikla a byla nahrazena zastávkou Libeňský zámek posunutou ze soutěsky do prostoru před zámeček. V obou směrech vznikly náhradní ostrůvky místo nástupu z vozovky či chodníku. Naopak zastávky U Kříže a Vosmíkova jsou nově v obou směrech mysem s najížděním aut na tramvajové těleso.


Dvojce vozů T3R.P míří k zastávce U Kříže (4. září 2018, Antonín Jelínek).

Hned po pár hodinách od obnovení provozu ale Zenklovou ulicí tramvaje jezdit přestaly. Kvůli technické závadě na trolejovém vedení byl v 6.08 hodin přerušen tramvajový provoz v celém úseku od Palmovky do zastávky Ke Stírce. Tramvajové linky číslo 3 a 10 byly během mimořádnosti odkloněny přes Libeňský most, Ortenovo náměstí a Trojskou, zavedena byla náhradní autobusová doprava.

Zajištění náhradní dopravy se ale neobešlo bez komplikací na dalších linkách. Na lince číslo 112 byly pro stažení autobusu na náhradní dopravu neprovedeny dva páry spojů mezi Nádražím Holešovice a Zoologickou zahradou. Tramvajový provoz se podařilo obnovit až v 8.28 hodin.


Obě rekonstrukce vyšly DP přes dvě stě milionů korun (4. září 2018, Antonín Jelínek).

Příznivou zprávu má dopravní podnik ale i pro cestující využívající tramvajovou dopravu na Vinohradech. "Opravili jsme totiž dvojkolejný úsek Hradecká - Želivského dlouhý 0,7 kilometru. Během prázdnin jsme tak zrekonstruovali celý úsek tramvajové trati a provedli obnovu trolejového vedení," doplnil Vytiska s tím, že došlo k rekonstrukci tramvajových zastávek Olšanské hřbitovy a Želivského. Zastávky jsou provedeny jako nástupní ostrůvky, obsahují zábradlí s vodící funkcí pro nevidomé a slabozraké.

Při rekonstrukci byly v daném úseku bezbariérově upraveny přechody pro chodce. Investiční náklady na tuto akci činily zhruba 65 milionů korun. Rekonstrukce tramvajové trati Vinohradská by měla pokračovat v příštím roce v úseku Škrétova - Sudoměřická.


Vůz 15T4 ForCity Alfa v zastávce Libeňský zámek (4. září 2018, Antonín Jelínek).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!