Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský DP chce zvýšit mzdy, část odborů ne

PRAHA - Vedení Dopravního podniku hlavního města Prahy spolu se zástupci odborů chce od července zvýšit mzdy zaměstnancům. Dvě z celkového počtu 23 odborových organizací to ale odmítají.

Podepsání dodatku ke kolektivní smlouvě by umožnilo nárůst mzdových prostředků o 4,8 procent, v roce 2019 o 7,4 procent...


Odbory strojvedoucích metra odmítají podepsat (8. září 2016, František Živnůstka).

Nejvíce by měly být zvýhodněny profese řidičů MHD, kde vzrostou kolektivní výkonnostní odměny měsíčně z 10 procent na 20 procent. Dále by mělo dojít k navýšení příplatku za délku dosažené odborné praxe v DPP. V tuto chvíli však není shoda mezi všemi odborovými organizacemi, aby tento dodatek vstoupil v platnost. Vedení dopravního podniku si slibuje, že by navýšení mezd mohlo stabilizovat personální situaci řidičů pražské MHD.

"Naši zaměstnanci jsou pro vedení prioritou. Velmi si vážíme jejich úsilí, proto se vedení dopravního podniku  rozhodlo odměnit především ty, kteří se starají o více než milion cestujících denně. Snažíme se je proto motivovat k vysokému pracovnímu nasazení zvýšením mezd," řekl generální ředitel dopravního podniku Martin Gillar.

Dvě odborové organizace odmítly podepsat dodatek

Snaha vedení dopravního podniku a většiny odborových organizací ale naráží na odpor. Navrhovaný dodatek garantující navýšení již od 1. července by měl být podepsán všemi 23 odborovými organizacemi působícími v dopravním podniku, které se účastnily jednání. Shoda na straně všech odborových organizací však v tuto chvíli není. V současné době odmítly kolektivní smlouvu podepsat ZO OS DP Metro Praha o.z. strojvedoucí a OO Zdravé odbory.


Tramvajáci dodatek již podepsali (26. ledna 2017, Filip Vlček).

"Je to pro mě velkým zklamáním, že vzájemné dohodě bohužel brání dvě odborové organizace, u kterých je organizovánozhruba 3 procenta zaměstnanců," uvedl Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva dopravního podniku s tím, že na to doplatí téměř 11 tisíc zaměstnanců Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Návrh na změnu kolektivní smlouvy byl ze strany odborových organizací podán písemně dopisem ze dne 24. října loňského roku. Následně se uskutečnilo jednání se zprostředkovatelem a došlo jak ze strany zaměstnavatele, tak ze strany zástupců odborových organizací k přijetí návrhu. Poté probíhala kolektivní vyjednávání. Působí-li u zaměstnavatele více odborových organizací, musí zaměstnavatel jednat dle zákona o uzavření kolektivní smlouvy se všemi odborovými organizacemi. Odborové organizace vystupují a jednají s právními důsledky pro všechny zaměstnance společně a ve vzájemné shodě.


Podepsány musí být všechny odborové organizace (27. dubna 2012, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!