Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Objekty jubilejní Muzejní noci spojí deset linek

PRAHA - Jubilejní 15. ročník Pražské muzejní noci bude opět zkouškou také pro autobusy Dopravního podniku hlavního města Prahy. Ten totiž bude během celé akce zajišťovat provoz speciálních linek.

Dopravní podnik bude jezdit desítkou speciálních linek, kromě toho si pro dopravní nadšence připravil také zajímavou soutěž...


Provoz muzejních linek zajistí nízkopodlažní autobusy (10. června 2017, Jakub Lachout).

"Jako každý rok přispějeme i letos ke zdárnému průběhu Pražské muzejní noci posílením městské dopravy. Dopravní podnik hlavního města Prahy zajistí přepravu návštěvníků muzeí, galerií a kulturních institucí, které se do Pražské muzejní noci zapojily. Tradičně vypravíme zvláštní autobusové linky a prodloužíme provoz metra," řekl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel dopravního podniku s tím, že vedle Národního muzea a Asociace muzeí a galerií je spolupořadatelem akce.

Pražská muzejní noc je tahákem pro návštěvníky nejenom z České republiky. V sobotu 9. června se otevře celkem 50 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 77 objektech. V rámci prohlídek desítek institucí je připraven doprovodný program včetně koncertů, přednášek, workshopů, divadelních představení a filmové projekce. To vše zdarma, vstup do NKP Vyšehrad bude zpoplatněn symbolickou korunou.


Na vybrané linky vyjedou kloubové autobusy (10. června 2017, Jakub Lachout).

Centrálním přestupním bodem devíti linek bude již tradičně Staroměstská. V intervalu 5 minut pojedou linky číslo 4 na Hradčanské náměstí, 7 na Muzejní a 9 přes Výtoň a I.P.Pavlovu. Každých 7 až 8 minut pojede linka číslo 1 na Vítkov, 2 do Troji, 3 přes Muzeum na Vyšehrad a 5 na Malostranské náměstí. Každých 10 minut budou jezdit linky číslo 6 k Leteckému muzeu a 8 na Dejvickou s tím, že šestka pokračuje každých 20 minut až do Ctěnic a osmička k Oboře Hvězda. Linka číslo 10 pojede ze Smíchovského nádraží směr MeetFactory každých 15 minut. 

První spoje odjíždějí ze Staroměstské v 18.30 hodin a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18.50 hodin. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1.00 hodinu s výjimkou posledního spoje linky 6, který odjíždí již v 0.40 hodin. Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy a pojedou zdarma.

Stáhněte si...
- Kompletní jízdní řády zvláštních autobusových linek si stáhněte zde.
  (zdroj: www.prazskamuzejninoc.cz).


V provozu bude celkem 10 autobusových linek (10. června 2017, Jakub Lachout).

A pražský dopravní podnik si připravil také zajímavou soutěž. Na jednu z deseti zvláštních linek totiž vypraví CityBus ev.č.3203, který již před patnácti lety obsluhoval jednu z linek při prvním ročníku této oblíbené muzejní události. Pokud si v tomto autobuse cestující označí pamětní jízdenku a zašle její fotografii na mail soutez@dpp.cz, může padesát cestujících vyhrát jízdu historickou soupravou metra.

Pamětní jízdenky bude možné si zdarma vyzvednout v pátek 8. června od 12.00 do 19.00 hodin v informačním stanu Pražské muzejní noci před Historickou budovou Národního muzea či v den konání akce, v sobotu 9. června, od 10.00 do 24.00 hodin na témže místě či na nám. Jana Palacha.


Linky budou jezdit přibližně do půl druhé ráno (10. června 2017, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!