Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Letňany zaplnili veteráni i současné autobusy

PRAHA - Nejen dopravní fanoušci, ale i lidé se zájmem o aktuální dění v hlavním městě si uplynulou sobotu přišli na své v pražských Letňanech. ROPID totiž pořádal další z autobusových dnů PID.

Zajímavá akce, která tak umožní lidem nahlédnout pod pokličku veřejné dopravy, se postupně mění v oblíbenou tradici...


Výstava autobusů Ikarus od nejstarší po nejnovější (14. dubna 2018, Jakub Lachout).

Autobusový terminál v Letňanech obsadily od 10.00 do 17.00 hodin autobusy různých dopravců, které mohou cestující v rámci Pražské integrované dopravy zahlédnout na běžných linkách. Pro návštěvníky byly také připraveny jízdy historickými autobusy celkem na šesti speciálních linkách.

Expozici hned čtyřicítky vozů několika dopravců a také zástupců subdodavatelů, kteří v Praze a okolí vypomáhají při nedostatku řidičů, byla vystavena v autobusovém terminále, a tak měl každý možnost prohlédnout si autobusy různých typů do detailu. Jelikož všechny nové vozy by měly odpovídat standardům a jednotnému vzhledu PID, tak se dopravci snažili vystavit především nové vozy, které tyto podmínky splňují.


Do vybraných směrů vyjížděly historické autobusy (14. dubna 2018, Jakub Lachout).

Velký zájem byl hlavně o jízdy historických vozidel na speciálních linkách. Na místenky se čekala velká fronta, pro milovníky historie i rodiny s dětmi bylo ale svezení nevšedním zážitkem. Historická linka číslo 1 z Letňan do Bohnic byla obsazena dvěma Ikarusy 280 městské a příměstské verze, Škodou 706 RTO s vlekem a Karosou C943. Linka 2, která spojovala Letňany s Hvězdárnou Ďáblice, na této lince jezdily dva Ikarusy 260 a Škoda 706 RO.

Linka 3 z Letňan do Čakovic v podání Karosy ŠM11 a Ikarusu 412, který měl svojí premiéru s cestujícími jako historické vozidlo. Linku číslo 4 jezdila z Letňan k zámku ve Ctěnicích s Karosou ŠL11 a Karosou LC736. Letňany s Chvalským zámkem propojila linka číslo 5, kde návštěvnicí mohli využít Škodu 706 RTO LUX, Karosu ŠD11 a Karosu B932E. V sobotu také jezdil Cyklohráček, proto Letňany s Hlavním nádražím spojila linka 6 v podobě jednoho spoje tam i zpět s příměstským Ikarusem 280. Jelikož o jízdy byl obrovský zájem, bylo nutné linky posílit záložními vozy. Přeprava byla zdarma.


Mezi historické autobusy se brzy zařadí i Citybusy (14. dubna 2018, Jakub Lachout).

Za zmínku stojí také to, že na lince 58 v trase Palmovka - Kelerka (Bobová dráha Prosek) - Letňany jezdil elektrobus SOR NS 12 Eletric a parciální trolejbus SOR TNB 12, které Dopravní podnik hlavního města Prahy dlouhodobě testuje.

Kromě autobusů na návštěvníky čekal také bohatý program. V Letňanech probíhaly exkurze na koordinační dispečink PID, statická ukázka vozidel Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a Hasičského záchranného sboru Dopravního podniku hlavního města Prahy, Mobilní informační centrum strážníků, Prezentace současných kampaní a aktivit BESIP a nebo mnoho aktivit pro děti v podobě workshopů, skákacího hradu, řetízkového kolotoče a dětské skluzavky.


Nechyběl ani autobus původem z Olomouce (14. dubna 2018, Jakub Lachout).

Veliký počet návštěvníků všech věkových kategorií naznačuje, že letošní druhý ročník autobusového dne PID se stejně, jako ten předchozí, vydařil. "Věříme, že se nám minulý rok podařilo založit určitou tradici a chceme tento autobusový den opakovat každoročně. Chceme Pražany a cestující, kteří Pražskou integrovanou dopravu využívají, seznámit se současností i historií," uvedl během akce ředitel ROPIDu Petr Tomčík.

Informační portál Vlčoun.cz se ještě k akci vrátí, a to prostřednictvím fotogalerie s dalšími zde neuvedenými snímky na facebookových stránkách Vlčoun.cz.


O historické vyjížďky byl obrovský zájem (14. dubna 2018, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!