Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Letištní linka 119 pojede nově každé tři minuty

PRAHA - Radní schválili posílení provozu linky 119, která spojuje Letiště Václava Havla Praha se stanicí metra A Nádraží Veleslavín. Linka tak od 3. dubna bude jezdit od každého metra v intervalu 3 minut.

V minulosti pražský dopravní podnik na letištní lince testoval kapacitní autobusy. Zkrátit již tak krátký interval již údajně nešlo...


Nejdéle se testoval dvoukloubový autobus Van Hool (24. listopadu 2016, Jakub Lachout).

Posílením autobusové linky 119 hlavní metro reaguje na stále rostoucí počet přepravených cestujících, měsíčně autobus 119 odveze už téměř milion lidí. "Dobrou zprávou také je, že v průběhu dubna zprovozní pražský dopravní podnik dlouho očekávané eskalátory na Nádraží Veleslavín až na úroveň nástupišť autobusů," řekl náměstek primátorky hlavního města Prahy a radní pro oblast dopravy Petr Dolínek.

"Linka 119 bude od dubna navazovat na každé metro, od ráno do večera, ve všední dny i o víkendu. Tím chceme předejít nárazovému přetěžování autobusů, kdy se u jednoho spoje sejdou cestujících od dvou vlaků metra," dodává ředitel ROPID Petr Tomčík. Letos letiště očekává nárůst cestujících až o 17 milionů cestujících. "Tím vznikne i potřeba větší kapacity pro dopravu z centra na letiště. Vítáme tedy krok ROPIDu a dopravního podniku, díky kterému se posílí provoz autobusových linek s lepší návazností na metro," uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.


Linka číslo 119 je nejvytíženější linka v Praze (8. února 2016, Jakub Lachout).

Posílení autobusové linky 119 je dalším z řady kroků pro zlepšení podmínek dopravy lidí z ruzyňského letiště do centra metropole. Spuštění nových eskalátorů usnadní přestup lidem z metra na autobus zejména s objemnými zavazadly. Urychlení odbavení cestujících se v průběhu letošní sezony chystá také v prostoru zastávek obou letištních terminálů a Dopravní podnik hlavního města Prahy také připravuje pořízení nových velkokapacitních autobusů určených primárně pro linku 119.

Provoz linky číslo 119 bude tak zajišťován celkem 251 spoji v jednom směru během pracovního dne, což činí nárůst počtu spojů o 30 více, než loni. Všechny spoje linky 119 budou od 3. dubna nově navázány na všechny spoje metra linky A od 5.00 do 0.30 hodin. "Asi nejvýznamnější novinkou je to, že již nebudeme střídat letní a zimní jízdní řád," dodal Tomčík. Pro Dopravní podnik hlavního města Prahy to činí nárůst nasazených autobusů o dva na celkový počet 17 vozů. 


Ve vší tichosti se kdysi testoval i Solaris nové generace (1. září 2016, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!