Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stanici Muzeum čekají čtyři úplné uzavírky

PRAHA - Cestující v pražském metru musí opět počítat s určitými komplikacemi. Již tři týdny je totiž ve stanici Muzeum na trase A z provozu vyloučeno nástupiště ve směru na Dejvickou a k Nemocnici Motol.

V rámci trvající současné etapy rekonstrukce bude muset dopravní podnik stanici uzavřít úplně, termíny se připravují...


Omezený provoz ve stanici Muzeum (10. ledna 2018, Michal Fořt).

Uskutečněné stavební práce od loňského července na nástupišti ve směru Skalka a Depo Hostivař zahrnovaly například odstraňování průsaků do stanice a vybudování odvodňovacího nerezového systému. Dopravní podnik dále provedl výměnu kamenných obkladů pilířů a stěn na nástupišti. Bylo vybudováno nové osvětlení stanice včetně jeho řídicího systému, staniční rozhlas, systémy počítání cestujících nebo majáčky pro nevidomé.

"Pokračujeme v pracích ve stanici Muzeum dle stanoveného harmonogramu, rekonstrukce této stanice by měla být celkově dokončena v září 2018," řekl generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Martin Gillar s tím, že firma počítá s celkovými investičními náklady na tuto rekonstrukci ve výši 120 milionů korun.


Nástupiště směr Nemocnice Motol je uzavřeno (10. ledna 2018, Michal Fořt).

Práce na druhé etapě začaly 3. ledna a potrvají až do 20. května a spočívají v rekonstrukci nástupiště u 2. koleje. Pro tuto část rekonstrukce je uzavřeno nástupiště směr Nemocnice Motol a vlaky stanicí pouze projíždí. V této etapě jsou prováděny zejména sanační a injektážní práce na ostění, rekonstrukce odvodňovacího systému a obnova obkladů a podhledů na nástupišti. Zároveň je rekonstruováno osvětlení a slaboproudé rozvody na nástupišti.

"Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Depa Hostivař je třeba dojet až do stanice Můstek a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Nemocnice Motol lze využít vlak směr Depo Hostivař a ve stanici Náměstí Míru přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště," vysvětlil způsob opatření dopravní ředitel dopravního podniku Ladislav Urbánek.


Stanice tak slouží jen ve směru Depo Hostivař (10. ledna 2018, Michal Fořt).

Poté bude následovat 3. etapa, která proběhne za provozu obou kolejí od května do srpna. Tato etapa bude věnována pracím ve středním staničním tunelu, přičemž práce budou probíhat pouze v noční přepravní výluce a nebudou znamenat výrazné omezení komfortu pro cestující.

Během druhé a třetí etapy však bude stanice Muzeum A po čtyři víkendy úplně vyloučena pro provoz s cestujícími. V těchto víkendových výlukách budou vlaky v obou směrech stanicí pouze projíždět. Tyto termíny budou stanoveny v závislosti na koordinaci s dalšími plánovanými stavebními akcemi v pražském metru. Po celou dobu výstavby probíhají zároveň práce v neveřejné části stanice, kde dochází k rekonstrukcím čerpacích stanic, vzduchotechnických zařízení, silnoproudých a slaboproudých prvků.


O omezení informují staniční panely (10. ledna 2018, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!