Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský DP si pronajal osobní elektromobily

PRAHA - Dopravní podnik bude po dobu tří let využívat desítku elektromobilů v regulérním provozu. Konvenční osobní vozy na benzín či naftu tak budou obměněny za elektromobily, které si dopravce pronajme od ČEZu.

Dopravní podnik hodlá elektromobily nasadit v rámci flotily referentských vozů pro služební jízdy zaměstnanců po městě...


Nová referenční vozidla při prezentaci médiím (12. prosince 2017, Jakub Lachout).

První etapu obměny vozidel zahájil dopravní podnik v kategorii osobních elektromobilů formou pronájmu. Ve spolupráci s ČEZ Esco dojde k obměně deseti vozů s tím, že dopravní podnik si elektromobily pronajme na 36 měsíců, s ohraničeným ročním nájezdem 15 tisíc kilometrů na jeden elektromobil. Pro dopravní podnik jsou výhodou nižší provozní náklady u pořizovaných elektromobilů dosahující 0,4 až 0,7 korun za kilometr včetně toho, že odpadají některé servisní úkony, jako jsou výměny motorového oleje, vzduchových a palivových filtrů, vůči konvenčním vozidlům provozovaných na fosilní paliva.

"Elektromobilita se čím dál víc stává nedílnou součástí městské dopravy. Hlavním důvodem pro zavádění elektromobility je nulová produkce lokálních emisí a tím snížení lokální ekologické zátěže. Důraz na ekologii provozu je pro naši firmu naprosto přirozený," uvedl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva dopravního podniku.


Tyto vozy budou sloužit na provozovnách (12. prosince 2017, Jakub Lachout).

Dopravní podnik má podle strategických priorit zařazen rozvoj elektromobility i do vnitropodnikové dopravy, proto nyní v reálném provozu podnik vyzkouší několik elektromobilů, s tím, že plánuje postupnou obměnu konvenčních referentských vozidel za elektromobily ve větším počtu.

"Je nám ctí být u toho, když metropolitní dopravní podnik dělá první velký krok směrem k elektrizaci svého automobilového parku, a při propagaci elektrických aut se tak stává vzorem dalším subjektům z oblasti veřejné dopravy. Jako zavedený a největší hráč v tuzemské elektromobilitě jsme v tomto případě rádi dali k dispozici naše zkušenosti a využili dlouhodobé spolupráce s automobilkami, díky nimž umíme vozidla integrovat do firemních i municipalitních flotil za zajímavých podmínek," doplnil Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO.


Elegantní černé vozy s bílým logem (12. prosince 2017, Jakub Lachout).

Nabíjení elektromobilů bude probíhat v areálech dopravního podniku, kde jsou k tomuto účelu zabezpečená a určená místa k dobíjení těchto elektromobilů. Tři elektromobily budou začleněny do interní autopůjčovny v ústřední budově Sokolovská. Zbývajících 7 elektromobilů bude umístěno do Hostivaře, depa Kačerov a Vršovic. Systém objednávání a půjčování vozů zaměstnancům je nastaven elektronicky. V souladu s vykrytím požadavku bude zabezpečeno efektivní dobíjení elektromobilů tak, aby bylo jasné, kdy je který elektromobil dobitý, nebo jak je třeba jej upřednostnit v dobíjení, aby nenastala situace, že některý elektromobil nebude v požadovaný čas dobitý.

V obměně zbylých vozů se bude pokračovat postupně v následujících letech, a to ve II. a III. etapě. Počty obměňovaných vozů za elektromobily jsou v přímé úměře za vozy, které má Dopravní podnik hlavního města Prahy pořízené na operativní leasing.


Zbývající tři budo určeny k půjčování zaměstnancům (12. prosince 2017, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!