Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mikuláš jezdil ve speciálním metru i tramvaji

PRAHA - Mikuláš, anděl a čert navštívil při příležitosti svátku svatého Mikuláše také pražskou hromadnou dopravu. Dopravní podnik hlavního města Prahy je nasadil do speciálního metra, tramvají i ve vozovně.

A i letos si velmi oblíbenou akci nenechaly ujít stovky lidí. Metrem či tramvajemi jezdli děti, dospělí i dopravní nadšenci...


Speciální metro jezdilo na části trasy B odpoledne (2. prosince 2017, Jakub Lachout).

Prakticky celé sobotní odpoledne patřilo známé trojici Mikuláše, anděla a čerta společně také básničkám, písničkám a říkankám. Pražský dopravní podnik si totiž připravil na sobotu 2. prosince bohatý mikulášský program pro rodiny s dětmi. Během akce si v historické budově vozovny Střešovice v Patočkově ulici na Praze 6 mohli rodiče s dětmi vyrobit například vánoční ozdoby a zažít spoustu další zábavy.

Pro děti všech věkových kategorií byly připraveny různé skládačky, vystřihovánky a omalovánky s vánoční i dopravní tematikou. Chybět nebude ani tradiční zdobení perníčků. Dopravní podnik připravil pro nejmenší také možnost pořízení fotografií s Mikulášem, čertem a andělem prostřednictvím Sharing boxu.


Souprava metra v Nových Butovicích (2. prosince 2017, Jakub Lachout).

"Snažíme se každoročně přijít s něčím originálním," uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketingu a obchodu. Poprvé v historii mikulášské metro typu Ečs tak svezlo cestující na trase metra B, a to v úseku Florenc - Nové Butovice. Již tradičně na spoje mikulášského metra pak navazovala povrchová kolejová doprava, zajišťovaná třemi soupravami historických tramvají. "Nejpohodlnějším přestupním bodem se tak stala stanice metra Náměstí Republiky," dodal.

Dopravní podnik přichystal pro děti zajímavé workshopy. Nechyběly dílny 'Metla na čerta', 'Andělská křídla' či 'Mikulášova čepice'. Z papíru si děti mohly vyrobit strašidelné masky, vlastními silami mohly vytvořit i vánoční ozdoby. Mezi pohádkovými stanovišti zaujaly 'Dračí slůj', 'Rytířský turnaj a zkouška rytířské ctnosti' či 'Popelčina světnička'. Menší a srdnatí zlobilové mohli vyzkoušet si i 'Čertovskou školu'.


Speciální tramvajová linka číslo 42 na Letné (2. prosince 2017, čtenář Honza Tran).

Mikulášské tramvaje jezdily v intervalech 15 minut. Výjezd prvního spoje ze střešovické vozovny byl načasován na 12.45 hodin, poslední spoj z vozovny pak vyrazil přesně v 18.00 hodin, kdy mikulášské odpoledne ve vozovně také skončilo. Speciální tramvajová linka číslo 42 jezdila z vozovny Střešovice přes Hradčanskou, Strossmayerovo náměstí, Náměstí Republiky, Těšnov na Strossmayerovo náměstí a přes Hradčanskou zpět do vozovny. 


Historická mikulášská tramvaj u Bílé labutě (2. prosince 2017, Honza Tran).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!