Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na letišti slouží chytré jízdenkové automaty

PRAHA - ROPID ve spolupráci s Letištěm Praha a pražským dopravním podnikem instaloval v prostorách terminálů letiště Václava Havla Praha nové jízdenkové automaty, které usnadní cestování do centra města MHD.

Díky moderním způsobům placení jízdného dojde k výraznému zrychlení odbavení a fronty u řidičů autobusů budou minulostí...


Nové jízdenkové automaty u zastávky autobusu (24. listopadu 2017, ROPID).

"Pro Prahu je důležité, aby její návštěvníci používali k cestám po metropoli veřejnou dopravu a byli s jejími službami spokojeni. Nákup jízdenek se nesmí stát bariérou, proto jsme se zaměřili právě na místo prvního kontaktu většiny zahraničních návštěvníků s naším hlavním městem," uvádí Petr Dolínek, náměstek primátorky hlavního města Prahy a radní pro oblast dopravy. Trojice automatů na každém z letištních terminálů nahradila stávající jízdenkové automaty, které přijímaly pouze mince.

"Část nových automatů je umístěna dokonce ještě v uzavřeném prostoru příletové haly. Návštěvníci si tak mohou koupit jízdenku na Pražskou integrovanou dopravu nejen na autobusových zastávkách a v příletových halách, ale také při čekání na své zavazadlo," říká ředitel ROPID Petr Tomčík. V prostoru letiště Václava Havla Praha se nyní nachází celkem 13 jízdenkových automatů. Všechny akceptují bezkontaktní platební karty, část z nich si poradí i s kontaktními platebními kartami, bankovkami a samozřejmě i mincemi. Prakticky tak odpadá nutnost rozměňovat si drobné nebo kupovat jízdenku až u řidiče, což bylo v minulosti příčinou zdržení některých autobusů na odjezdu z letiště.


Jízdenkové automaty dokáží i poradit s cestou (24. listopadu 2017, ROPID).

"Počet odbavených cestujících na Letišti Václava Havla Praha překročil v měsíci říjnu hranici dosud rekordních 13 milionů z minulého roku. Více než 20 % z nich využívá pro cesty z letiště MHD, proto velmi vítáme jakoukoliv iniciativu, která zvýší její komfort. Nové jízdenkové automaty zjednoduší nákup jízdenek i celkovou orientaci v systému pražské hromadné dopravy zejména zahraničním cestujícím, kteří na pražském letišti stále tvoří většinu. Možnost zakoupit si jízdenku na více místech cestujícím pomůže využít čas během čekání na zavazadla a odjezd z letiště tak urychlit," řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Všechny nové automaty dále umí vyhledat dopravní spojení včetně doporučení příslušné jízdenky, poskytují podrobné informace o tarifu a zobrazují dopravní schémata. To vše nejen v českém a anglickém jazyce, ale také v němčině a ruštině. Jízdenkové automaty pro platbu bezkontaktními platebními kartami jsou nově instalovány také na čtyřech přestupních uzlech ve Středočeském kraji, konkrétně v Čelákovicích, Milovicích, Řevnicích a Říčanech.


Platit se v nich dá také bezkontaktně (24. listopadu 2017, ROPID).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!