Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Palmovce z vestibulu vyrostl nový výtah

PRAHA - Zmodernizovaný vchod do západní části vestibulu stanice metra Palmovka na trase B opět slouží cestujícím. Kromě nových eskalátorů ocení handicapovaní spoluobčané vybudování další bezbariérové stanice.

Na dokončené práce naváže již od příštího týdne práce v západním vestibulu. I tady vymění eskalátory, osvětlení i podhledy...


Výtah je novou dominantou křižovatky (15. listopadu 2017, Michal Fořt).

Rekonstrukce západního vestibulu se týkala výměny celkem pěti ramen pohyblivých schodů a vybudování kaskády dvou osobních výtahů včetně výměny silových kabelů, rozvaděčů, systému automatizovaného řízení, modernizace slaboproudých zařízení, elektrické požární signalizace a dalších technologií. Ze stavebních prací lze jmenovat především úpravy nosných konstrukcí pro nové eskalátory, zbudování výtahových šachet, repase a výměny poškozených obkladů a dlažeb, výměnu podhledových prvků s osvětlením v celém rozsahu vestibulu a podchodu.

Celkové náklady této investiční akce v západním vestibulu stanice činí zhruba 135 milionů korun, zhotovitelem byl Metrostav. "Vybudování bezbariérového zpřístupnění stanice pro matky s dětmi a osoby se sníženou pohyblivostí je součástí akce Praha bezbariérová. Je dobře, že metro může sloužit všem bez rozdílu," uvedla při obnovení provozu vestibulu Adriana Krnáčová, pražská primátorka.


Vstup k výtahu z vestibulu (15. listopadu 2017, Michal Fořt).

"Děláme vše proto, aby se podařilo splnit náš ambiciózní plán, a to mít dopravu v pražské MHD do roku 2025 plně bezbariérovou," dodal Petr Dolínek, náměstek primátorky a předseda dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy s tím, že do bezbariérovosti MHD jdou ročně stovky milionů korun.

Také generální ředitel dopravního podniku Martin Gillar je rád, že práce v plánovaných modernizacích jednotlivých stanic metra pokračují. "Kromě vybudování bezbariérového přístupu jsme navíc ve stanici metra Palmovka vyměnili i pět eskalátorů. Plně odpovídají požadavkům na moderní eskalátory s nižší energetickou náročností provozu, zvýšenou bezpečností a snížením požárního rizika," podotkl Gillar s tím, že modernizace postoupí i na Palmovce.


Jeden z opravených eskalátovových výstupů (15. listopadu 2017, Michal Fořt).

Již od středy 22. listopadu 2017 proto začnou ve stanici metra Palmovka další stavební práce. Dopravní podnik hlavního města Prahy kvůli nim uzavře východní vstup do vestibulu metra. Provede nezbytnou výměnu čtyř eskalátorů, osvětlení a podhledů ve vestibulu. Uzavírka by měla trvat cca pět měsíců, otevřít by se tato druhá část vstupu měla dle předpokladů v polovině dubna 2018.

V průběhu navazující rekonstrukce východní části stanice mohou cestující využívat vstup a výstup západní částí. Všechny komplikovanější zásahy bude zhotovitel provádět ve výluce v nočních hodinách, podchod tedy zůstane během dne v provozu. Pro demontáž a montáž eskalátoru umístěného ve výstupu do ulice Na Žertvách bude podchod uzavřen, a to na dobu zcela nezbytně nutnou pro dané stavební práce. Celkové náklady dosáhnou zhruba 96 milionů korun, i tady se práce chopí Metrostav.


Opravený vestibul na křižovatce (15. listopadu 2017, Michal Fořt).

"V prvních dnech omezení vždy od 7.00 do 19.00 hodin mohou cestující u stanice metra využít služeb informátorů v reflexních vestách, kteří budou připraveni na místě poradit nejen v češtině, ale i v anglickém jazyce," ubezpečila tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Na uzavření výše uvedeného výstupu bude upozorňovat i hlášení ve staničním rozhlase přímo ve stanici Palmovka. Mezi uzavřeným vstupem a výstupem pomohou cestujícím s nalezením vhodné cesty také informační tabule navigačního systému.

Víte, že...
...stanice Palmovka na trase B byla otevřena v roce 1990?
...Palmovka je stanice hloubená zhruba 12,4 metrů pod povrchem?
...v roce 1990 byla ze 41 stanic jen jedna bezbariérová?
...v roce 2015 bylo ze 61 stanic 44 bezbariérových?


Jeden ze zrekonstruovaných eskalátorů (15. listopadu 2017, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!