Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jeden ze vstupů do stanice Anděl čeká oprava

PRAHA - Za týden bude pro cestující přibližně na devět měsíců uzavřen vestibul stanice metra Anděl ve směru ke stejnojmenné křižovatce. Vstup do stanice bude možný pouze ve směru Na Knížecí.

Výměna eskalátorů bude pražský dopravní podnik stát 225 milionů korun, nové pohyblivé schody ale budou bezpečnější...


Vestibul do stanice metra Anděl (12. září 2017, Michal Fořt).

Dopravní podnik hlavního města Prahy chystá výměnu eskalátorů v jednom vstupu ve stanici metra Anděl. V rámci rekonstrukce proběhnou dále i sanace průsaků v eskalátorovém tunelu, elektro práce na novém osvětlení, silových rozvodech, rozvaděčích a slaboproudých zařízeních. Od pondělí 18. září došlo k předání staveniště a zahájení prací bez omezení pro cestující. K uzavření vstupu do stanice v oblasti křižovatky ulic Nádražní a Plzeňská dojde od následujícího pondělí 25. září, přičemž uzavírka bude trvat 9 měsíců. Cestující budou moci po dobu uzavírky využívat druhý vstup Na Knížecí a také osobní výtahy.

Během rekonstrukce budou vyměněna tři ramena eskalátorů včetně souvisejících technologií a dojde k sanaci průsaků v eskalátorovém tunelu. Nové eskalátory budou plně odpovídat svými parametry požadavkům na moderní zařízení se sníženou energetickou náročností provozu, zvýšenou bezpečností provozu a snížením požárního rizika. Budou doplněné o řadu nových bezpečnostních prvků, jako jsou například čidla na přítomnost všech stupňů schodového pásma a na rychlost madel. Dodavatel garantuje dostupnost hlavních náhradních dílů po dobu 25 let.


Eskalátorový tunel směrem do stanice Anděl (12. září 2017, Michal Fořt).

"Je potřeba si uvědomit, že technologie v některých stanicích jsou již skutečně zastaralé, konkrétně na Andělu nám sloužily přes třicet let. Letos kromě Anděla zahájíme rekonstrukční práce i ve stanici metra Náměstí Republiky," řekl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku hlavního města Prahy. Modernizacemi dopravní podnik docílí toho, aby bezpečnostní standardy odpovídaly současným požadavkům.

Omezení se dotkne i Infocentra dopravního podniku Anděl, které nebude po dobu uzavření vstupu do stanice v provozu. V souvislosti s tím bude u vybraných Infocenter prodloužena jejich provozní doba a cestující mohou také využít služeb prodejního místa jízdenek Anděl (Na Knížecí).

Na Knížecí dojděte pěšky nebo dojeďte tramvají či autobusem

Po dobu stavby budou moci cestující využít vstup Na Knížecí. V oblasti Anděla jim navíc pomohou pravidelné tramvajové a autobusové linky. Pro přestup na tramvajové linky lze využít okolní stanice metra Smíchovské nádraží a Karlovo náměstí s vestibulem na Palackého náměstí. Popřípadě lze z vestibulu Na Knížecí dojít pěšky na křižovatku ulic Nádražní a Plzeňská, či použít autobusové linky číslo 123, 167 a 191 ze zastávky Na Knížecí do zastávky Anděl ve Stroupežnického ulici, popřípadě i tramvajové linky číslo 7, 21 z ulice Za Ženskými domovy a 5, 12 a 20 z ulice Nádražní.


Cestující budou muset využívat vestibul Na Knížecí (12. září 2017, Michal Fořt).

Nejprve dojde k postupné demontáži stávajících eskalátorů. Budou vytěženy náhradní díly, které následně dopravní podnik použije při opravách v provozu na eskalátorech v ostatních stanicích. Pak se vytěží zbývající části včetně nosného rámu, které již není možné dále využít a budou vyvezeny jako šrot k dalšímu zpracování (ekologické likvidaci). Následovat budou sanační práce eskalátorového tunelu a prostory tak budou připraveny pro montáž nových eskalátorů. Tyto přípravné práce budou značně časově náročné kvůli technologickým pauzám, nezbytných pro zrání nových nosných betonových konstrukcí.

Poté se začnou skládat jednotlivé moduly eskalátorů. Ty budou na místo dopravovány na podvalnících tahačů a jejich sestavení je proto spojené s náročnou přepravou těžkých břemen i nutným usazením konstrukčních spojů. Po sestavení mechanických částí přijde na řadu zapojení jednotlivých prvků zařízení a následné oživení technologie. Na závěr budou provedeny veškeré zkoušky, včetně zkoušky se zátěží a revize před spuštěním do provozu s cestujícími. Celkové náklady této akce dosáhnou přibližně 225 milionů korun.


Vestibul Na Knížecí se známým textem Moskva Praha (12. září 2017, Michal Fořt).

Anděl je jednou z nejvytíženějších stanic metra. Dopravní podnik proto klade velký důraz na včasné a kvalitní informování cestujících o uzavírce. Od čtvrtka 21. září bude na nadcházející omezení upozorňovat hlášení prostřednictvím staničního rozhlasu ve všech stanicích metra. Na uzavření vstupu bude upozorňovat od 25. září i hlášení ve vozech dotčených tramvajových linek. Po dobu výluky budou u uzavřeného vstupu do metra informační tabule se schematickým nákresem okolí a základními informacemi v českém a anglickém jazyce.

V prvních dnech omezení bude u stanice metra Anděl nasazeno dostatečné množství informátorů v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím aktuální dopravní spojení. Dopravní podnik také připravil informační letáky se schematickým nákresem okolí a základními informacemi o omezení.

Stáhněte si...
- Informační leták o uzavření vestibulu stanice metra Anděl si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy).


Vlak ve stanici metra Anděl na trase B (12. září 2017, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!