Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stanici metra Skalka čeká oprava, za provozu

PRAHA - Tento týden začaly práce na modernizaci stanice metra Skalka. Následně budou od 21. října zahájeny práce na výměně a modernizaci pohyblivých schodů. Provoz stanice nebude omezen, práce potrvají do února.

Dojde například k chemickému vyčištění dlažeb, k lokálním opravám poškozené dlažby a obkladů či výměně podhledů...


Vstup do stanice metra Skalka na trase A (25. srpna 2017, DPP)

Obnoven bude také informační systém v celé stanici. Původní ráz stanice však zůstane zachován, slibuje dopravní podnik. Společně s modernizací celé stanice proběhne výměna pohyblivých schodů typu Transporta, které vedou z podchodu do vestibulu stanice. Nové jezdící schody se stejnou výškou a skladebními rozměry neovlivní dispozice stanice. Ve veřejně přístupných i technických prostorách proběhne sanace průsaků, tedy odstranění škod způsobených prosakováním vody, a oprava dilatačních spar.

"Jsem ráda, že po Jinonicích se dočká modernizace další stanice metra. Stanice prokoukne i zvenčí. Její přístřešky dostanou nové akrylátové zastřešení, budou odvodněny a ocelové konstrukce i klempířské prvky znovu natřeny. V neposlední řadě se opraví také lavičky," řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová. Rekonstrukci se podaří realizovat bez omezení provozu.

Vymění také obklady za kolejištěm stanice

Nejen nové podhledy na nástupišti, ve vestibulu, podchodu a výstupech čekají stanici metra Skalka na lince A. "V rámci nutné modernizace proběhne také výměna obkladů za kolejištěm. Sloupy ve stanici dostanou nové nerezové opláštění. S výměnou podhledů a obkladů bude vyměněno i osvětlení a tím snížíme provozní náklady," uvedl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva.


Vestibul stanice Skalka u autobusových zastávek (25. srpna 2017, DPP)

Pro bezpečnější pohyb cestujících čekajících na příjezd metra bude na hranu nástupiště vsazen nový bezpečnostní pás s žulovými deskami a ocelovým úhelníkem. Poškozená žulová dlažba i poškozený obklad ve veřejně přístupných částech stanice se vyčistí a opraví, nebo se nahradí novou dlažbou a obklady. Cestující se mohou těšit mj. na obnovu plně funkčního informačního systému včetně reklam v celé stanici.

Budou také vyměněny požární dveře v rozvodnách a technických prostorách stanice, kde se očekávají další stavební úpravy. Změny čekají ve vestibulu i místnost pro zaměstnance Dopravního podniku, společně s vylepšením služebního nástupiště.

Práce skončí v únoru, nebo dle počasí

Předběžné náklady za celkovou modernizaci stanice Skalka pražského metra včetně výměny pohyblivých schodů jsou 135 milionů korun. Modernizace by dle předpokladů měla skončit do 26. února příštího roku. Vzhledem k rozšíření stavebních prací na rekonstrukci veřejného prostranství je ale možné, že se termín dokončení posune, a to s ohledem na zimní období, kdy už nebudou příznivé klimatické podmínky pro tyto stavební práce.


Vstup do stanice metra Skalka také projde opravou (25. srpna 2017, DPP)

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!