Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kvůli opravě metro částečně projíždí Muzeum

PRAHA - Z důvodu opravy ve stanici Muzeum na trase A je od úterý 11. července po dobu pěti měsíců uzavřeno nástupiště ve směru Depo Hostivař. V příštím roce na akci naváže oprava druhého nástupiště.

Cestující, kteří chtějí ve stanici vystoupit, tak vlastně musí stanici přejet a protijedoucím vlakem se dopravit zpět na Muzeum...


Uzavřená polovina nástupiště na Muzeu (12. července 2017, Antonín Jelínek).

Ve stanici metra Muzeum A začaly přípravné práce už v půlce června. Stavební práce spočívají zejména v odstraňování průsaků do stanice jejich zainjektováním, včetně těsnících nátěrů a v sanaci železobetonové části ostění a ve vybudování odvodňovacího nerezového systému zontů. Dále budou repasovány a částečně vyměněny eloxované hliníkové obklady včetně jejich nosné konstrukce.

Bude provedena výměna kamenných obkladů pilířů a stěn na nástupišti. Kamenné obklady zůstanou na pilířích a stěnách ve stejném rozsahu a bude použit tentýž materiál z lomu v Makedonii. Také budou opraveny nástupištní hrany.


Na omezení upozorňují informační stojany (12. července 2017, Antonín Jelínek).

Z technologických prací bude zejména vybudováno nové osvětlení stanice včetně jeho řídícího systému, staniční rozhlas, systém počítání cestujících, majáčky pro nevidomé, přístupový systém do služebních prostor a další technologické řídící systémy. Dále budou provedeny rekonstrukce kanalizačních systémů včetně čerpadel a výtlačných potrubí a nové rozvody vody. Též budou provedeny úpravy na vzduchotechnickém systému. Investiční náklady této akce jsou vyčísleny na 120 milionů korun.

Harmonogram prací je rozdělen do jednotlivých etap, s tím, že omezení pro cestující bude v 1. a 2. etapě, kdy bude vyloučena vždy jedna kolej z provozu a vlaky s cestujícími budou na konkrétní koleji jen projíždět. První etapa skončí zhruba 12. prosince, druhá etapa spočívající v uzavření nástupiště v opačném směru pak započne na začátku roku 2018. Rekonstrukce stanice metra Muzeum A bude celkově dokončena v září 2018.


Jedno nástupiště i nadále funguje (12. července 2017, Antonín Jelínek).

"Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Nemocnice Motol je třeba dojet až do stanice Náměstí Míru a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Depo Hostivař lze využít vlak směr Nemocnice Motol a ve stanici Můstek přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště," uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Kromě přejíždění do další stanice či výstup o stanici dříve, cestující mohou samozřejmě využít i alternativní trasy povrchovou dopravou - a to buď z vlastní zkušenosti, nebo pomocí vyhledávače spojení.


Pohled do stanice Muzeum, kde se opravuje nástupiště (12. července 2017, Antonín Jelínek).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!