Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Praha připravuje nový odbavovací systém

PRAHA - Konec nepopulárních validátorů. Lítačka na platební kartě nebo jízdenky snadno a rychle přes mobilní aplikaci. To vše se má stát v Praze a Středočeském kraji již brzy skutečností.

Nové pohodlné možnosti nákupu a správy jízdních dokladů umožní cestujícím nový Multikanálový odbavovací systém...


Praha cestujícícm v MHD slibuje nový odbavovací systém (7. září 2016, Filip Vlček).

Přípravou prováděcího projektu k Multikanálovému odbavovacímu systému byla městská společnost Operátor ICT pověřena na konci loňského roku, a pro tento účel byl vytvořen speciální projektový tým, ve kterém byly zastoupeny společnosti Operátor ICT, Regionální organizátor Pražské integrované dopravy, Integrované dopravy Středočeského kraje společně s odborníky z Dopravního podniku hlavního města Prahy a Českých drah.

"Celý systém bude mnohem pohodlnější a chytřejší. Plníme tak náš slib Pražanům, že Lítačka bude smysluplný projekt, který se bude dál vyvíjet po funkční i technologické stránce," řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová. "Jedná se o projekt, který se svým rozsahem bude dotýkat až 2,6 milionu cestujících, a přináší mnoho změn a vylepšení v každodenním používání hromadné dopravy," doplnil Michal Fišer, generální ředitel společnosti Operátor ICT.


Cílem je sjednotit všechny oblasti Prahy a kraje (7. září 2016, Filip Vlček).

"Naším společným cílem je jednotný integrovaný dopravní systém, který bude zahrnovat nejen Prahu a její okolí, ale i celý Středočeský kraj, tedy oblast, jenž je v současné době z pohledu dopravního systému i technického zajištění velice různorodá. Takovýto metropolitní celek vyžaduje také jednotný systém elektronického odbavení. Proto na projektu spolupracujeme už od jeho počátku," vysvětlil důležitost koordinovaného postupu Petr Tomčík, ředitel ROPID. Výsledný prováděcí projekt byl schválen k realizaci, a tak se cestující mohou těšit na nové funkcionality již v příštím roce.

V novém on-line systému, jehož pilotní provoz má být zahájen v první polovině roku 2018, se cestující dočkají mnohem pohodlnějších způsobů nákupu a správy jízdného, než tomu bylo dosud. "Dobití Lítačky bude například možné na webu nebo v aplikaci, a to bez nutnosti kupon následně nahrávat ve validátoru," popsala primátorka Adriana Krnáčová jednu z mnoha výhod.


Snadnější á být nákup jízdenek i další dopravní transakce (7. září 2016, Filip Vlček).

Centralizovaná on-line architektura umožní v systému Lítačka zaregistrovat, a pro cestování používat, i bankovní platební kartu nebo In Kartu Českých drah. V připravované mobilní aplikaci pak bude možné jednoduše nakupovat jak jednorázové jízdenky, tak časové kupony, a samozřejmě spravovat svůj účet a mít vždy přehled o zaplaceném jízdném. Ani v novém systému ale cestující nepřijdou o možnost nákupu klasické papírové nebo SMS jízdenky.

Přímé investiční náklady na realizaci projektu by neměly přesáhnout 43 milionů korun, vyvolané náklady související se změnou systému jsou předpokládány v maximální výši 23 milionů. Díky centralizovanému systému dopravního odbavení v Praze a Středočeském kraji jsou po jeho implementaci očekávány také provozní úspory.


Náklady na první část realizae jsou vyčísleny na 43 milionů (7. září 2016, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!