Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výluka části trasy C pražského metra je v půli

PRAHA - Výluka trasy metra C mezi Florencí a stanicí Pražského povstání je v půlce. Až do neděle budou cestující v tomto úseku vozit náhradní autobusy, zatímco v podzemí bude probíhat čilý stavební ruch.

Informační portál Vlčoun.cz nahlédl v rámci akce uspořádané Dopravním podnikem hlavního města Prahy do opravovaného úseku...


Pracovní vlak u opravovaného kolejiště u Muzea (3. července 2017, Jakub Lachout).

Každoročně využívá začátku prázdnin pražský dopravní podnik k rozsáhlejší rekonstrukci některé části trasy metra. V tomto případě padla volba opět na trasu metra C, kde dělníci mění pražce a některé opotřebované kolejnice i dilatační zařízení, přemisťují stykové transformátory a mění konzole přívodní kolejnice.

Již minulý týden uvedl dopravní ředitel pražského dopravního podniku Ladislav Urbánek, že termín výluky byl stanoven s ohledem na velmi nízký počet pracovních dnů v prvním červencovém týdnu. "Z důvodu časových úspor byly již v měsíci červnu zahájeny přípravné výlukové práce nebránící provozu," dodal Urbánek s tím, že během samotné výluky práce probíhají v nepřetržitém režimu s nasazením maximálně možného počtu zaměstnanců.


Samotné práce probíhají s maximálním nasazení (3. července 2017, Jakub Lachout).

Samotná akce se setkala s velkým zájmem médií. Prakticky všechna pražská média, a v některých případech také celorepubliková média, byla zastoupena. Bylo možné ze stanice Muzeum dojít po části opravovaného úseku až ke stavebním dělníkům, kteří v tunelu se zmíněným maximálním nasazením pracují. Po dokončení prací ještě proběhnou dynamické zkoušky opraveného úseku a uvedení do provozu.

K prohlédnutí byl také speciální pracovní vlak, který byl během prohlídky odstaven ve stanici Muzeum. Cestujícím se tak naskytl zajímavý pohled, neboť tyto soupravy do tunelu vjíždí výhradně během nočních výluk, kdy ve stanicích nejsou cestující. 


Pohled do tunelu s odstraněnými kolejnicemi (3. července 2017, Jakub Lachout).

Náhradní dopravu zajišťují kloubové autobusy nasazené na linku XC. Ta jezdí z Pražského povstání přes zastávky Vyšehrad, I.P.Pavlova, Muzeum a Hlavní nádraží na Florenc, kde končí. Ve zbylých úsecích z Pražského povstání na Háje, respektive z Florence do Letňan je provoz metra zachován.

Zajímavý pohled se naskýtá ve stanici Muzeum. Zde je sice provoz metra na trase C přerušen, nicméně stanice jako taková uzavřena není. Dopravní podnik tím ušetřil zbytečnou instalaci zábran pro přestupní chodby ze stanice Muzeum na trase A. Na jedné straně nástupiště stanice na 'céčku' je proto odstavena jedna souprava metra, která má spíše vizuálně bránit vstupu cestujících do kolejiště, na straně druhé je pak zábrana. 


Zvláštní pohled do stanice metra Muzem na trase C (3. července 2017, Jakub Lachout).

Dopravní podnik kromě náhradní autobusové dopravy zvýšil kapacitu tramvajové linky číslo 6, na kterou nasadí dvouvozové soupravy. Během výluky budou také všechny spoje linky číslo 17 jezdí v celé trase a není tak veden pásmový provoz spojů jen na Výstaviště Holešovice. Posílen je i provoz autobusových linek 135 a 196.

Pro linky číslo 134 a 904 se přemísťují zastávky Pražského povstání směr Kavčí hory v ulici Děkanská vinice I přibližně o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického, směr Podolská vodárna, resp. Sídliště Stodůlky v ulici Děkanská vinice I přibližně o 50 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Na Pankráci. Pro linku číslo 135 se přemísťuje nástupní zastávka Florenc do ulice Ke Štvanici, do nástupní zastávky linky číslo 133.


Náhradní autobusovou dopravu zajišťují také Karosy (3. července 2017, Jakub Lachout).

Provoz metra bude plně obnoven od zahájení denního provozu v pondělí 10. července. Hned následující den cestující ale čeká další omezení. Začne totiž rekonstrukce stanice Muzeum směr Depo Hostivař na trase A. Provoz ve stanici tak nebude zcela přerušen. Cestující budou muset ale bedlivě sledovat vývěsky, které navádí cestující ve směru od Nemocnice Motol, jak mají postupovat při plánoaném výstupu ve stanici.

K výluce metra na trase C mezi stanicemi Florenc a Pražského povstání se ještě vrátíme během víkendu, kdy doplníme bohatou fotogalerii na facebookovou stránku Vlčoun.cz. 


Spoj linky XC odjíždějící od I.P.Pavlova (3. července 2017, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!