Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský DP testuje plastové sedačky v metru

PRAHA - Na lince metra C je už nyní možné narazit na jeden vůz soupravy typu M1, který je osazen novým typem plastových sedaček. Dopravní podnik je zkouší nejen z pohledu cestujících, ale i z pohledu údržby samotných sedadel.

Současné řešení upevnění čalouněných dílů ke skořepině sedadla již totiž pomalu dožívá, první souprava M1 vyjela před 17 lety...


Nové sedačky jsou patrné na první pohled (12. června 2017, DPP Drahomír Vyhnanovský).

Vložený vůz ev.č. 4270 s novými sedadly jezdí v soupravě ev.č. 4147 a 4148. Čelní vůz M1 s evidenčním ev.č. 4196 zase získal LED osvětlení. Jde o předzvěst generální opravy, která čeká všechny vozy metra po ujetí 1,6 milionů kilometrů. Dopravní podnik hlavního města Prahy je na samotném počátku praktického ověřování nového typu sedadla a není zatím jasné, zda na základě zkušeností z provozu a údržby nedoznají sedadla případných změn.

"Budeme velmi rádi za každou zpětnou vazbu od cestujících, protože veřejná doprava je tady pro ně a snažíme se jim nabídnout maximální možný komfort," řekl Petr Dolínek, předseda dozorčí rady pražského dopravního podniku a náměstek primátorky pro dopravu. V případě kladného provozního ověření nových sedaček dopravní podnik předpokládá, že jimi budou postupně vybavovány soupravy typu M1 v rámci plánované generální opravy N7, jež bude u všech souprav probíhat v polovině životnosti souprav, to je zhruba po 20 letech provozu. Start těchto generálních oprav je zatím předpokládán v průběhu roku 2019.


Plastové sedačky dávají vozu vzdušnější image (12. června 2017, DPP Drahomír Vyhnanovský).

Generální oprava N7 má zajistit bezproblémové fungování vlaků na dalších 20 let. Vzhledem ke stále poměrně vysoké technické úrovni tohoto typu vlaků nastane největší proměna v prostoru pro cestující. Současné čalouněné sedačky budou v souladu s názorem cestující veřejnosti nahrazeny sedačkami plastovými, které splňují současné nároky na čistotu i hygienu.

Současně se zjednoduší jejich údržba, protože v případě čalouněných sedáků bylo v určitých časových intervalech nezbytné sedadla důkladně čistit. Sedáky se pak musí ze skořepiny vyjmout a odeslat výrobci k chemickému čištění nebo k opravě či výměně v případě poškození nebo degradace materiálu. Dojde i na změny osvětlení, kdy budou stávající zářivky nahrazeny LED osvětlením. S některými novinkami už se cestující mohou díky nasazení vzorkových vozů seznámit, další se ještě dolaďují.


Dopravní podnik testuje nové sedačky (12. června 2017, DPP Drahomír Vyhnanovský).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!