Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Prahu budou opět křižovat linky muzejní noci

PRAHA - Již 14. ročník Pražské muzejní noci, který se uskuteční v sobotu 10. června, se ani letos neobejde bez speciálních autobusových linek Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Posíleny bude také noční tramvajové linky a prodloužen bude provoz metra do 1.00 hodiny i záchytných parkovišť P+R do 2.00...


I letos šestka pojede i do Ctěnic (11. června 2016, Jakub Lachout).

"Nezvyklý čas i atmosféra láká k noční návštěvě muzeí během Pražské muzejní noci spoustu lidí a my jsme rádi, že jim opět pomůžeme zrychlit přesuny mezi jednotlivými zapojenými institucemi a objekty. Tradičně proto vypravujeme 64 nízkopodlažních autobusů na deseti zvláštních autobusových linkách, které jsou navíc zdarma," uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel dopravního podniku. 

Pražská muzejní noc je jednou z největších kulturních událostí Prahy a letos se uskuteční už její 14. ročník. Návštěvníkům v sobotu 10. června 2017 od 19.00 hodin otevře své brány 49 institucí v 79 objektech. Čekají na ně tradiční i neobvyklé prohlídky expozic a výstav a také jedinečný doprovodný program, jako jsou koncerty, přednášky, workshopy a výtvarné dílny, divadelní a taneční představení nebo filmové projekce. Do všech 79 objektů zapojených institucí bude v tomto čase vstup zdarma, pouze do objektů NKP Vyšehrad bude vstup zpoplatněn symbolickou 1 korunou.


Bezplatné linky pojedou až do 1.30 hodin (11. června 2016, Jakub Lachout).

Zvláštní autobusové linky pro přepravu během Pražské muzejní noci povedou kromě linky číslo 10 ze zastávky Staroměstská. Linka číslo 1 pojede na Vítkov, 'dvojka' pak do Troje. Okružně pojede trojka přes Muzeum a Vyšehrad, linka číslo 4 pak pojede na Hradčanské náměstí. Linka číslo 5 pojede přes Újezd a Malostranské náměstí, 'šestka' pak pojede k Leteckému muzeu a vybrané spoje budou pokračovat až do Ctěnic. Linka číslo 7 pojede na Muzejní, linka číslo 8 přes Dejvickou k Oboře Hvězda. 'Devítka' pojede tradičně po nábřeží přes Výtoň, I.P.Pavlovu a Florenc. Linka číslo 10 jede ze Smíchovského nádraží ke galerii MeetFactory.

První spoje zvláštních autobusových linek vyjedou ze zastávky Staroměstská v sobotu v 18.30 hodin a ze zastávky Smíchovské nádraží v 18.50 hodin. Poslední spoje zvláštních linek odjíždějí ze Staroměstské v 1.00 hodinu s výjimkou posledního spoje linky číslo 6, který odjíždí již v 0.40 hodin. Provoz linky číslo 10 končí posledním spojem s odjezdem v 1.05 hodin ze Smíchovského nádraží.


Centrální bod speciálních linek bude na Staroměstské (11. června 2016, Jakub Lachout).

Linky číslo 4, 7 a 9 budou v provozu v intervalu 5 minut, linky číslo 1, 2, 3 a 5 v intervalu 7 až 8 minut, linky číslo 6 a 8 v intervalu 10 minut, přičemž u linky číslo 6 bude zajíždět do Ctěnic a u linky číslo 8 k Oboře Hvězda pouze každý druhý spoj, tedy v intervalu 20 minut. Linka číslo 10 pojede v intervalu 15 minut. Všechny spoje na všech linkách budou zajištěny nízkopodlažními autobusy.

Stáhněte si...
- Jízdní řády všech autobusových linek si stáhněte zde.
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Linka číslo 4 pojede až na Hradčanské náměstí (11. června 2016, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!