Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Metro D povede z Pankráce jen na Olbrachtovu

PRAHA - Dozorčí rada Dopravního hlavního města Prahy schválila variantu výstavby nové trasy metra D. V první fázi vznikne relativně krátký úsek z Pankráce pouze do stanice Olbrachtova.

/VIDEO/ Rozhodnutí má podporu vedení hlavního města Prahy, snahu o urychlení výstavby metra vítá i primátorka Krnáčová...


Umístění stanice metra Olbrachtova (vizualizace, Metroprojekt).

"Tato varianta je nejlepším možným řešením, protože pokud vše půjde podle plánu, můžeme s budováním průzkumných štol začít už v příštím roce. V první fázi počítáme s úsekem mezi stanicemi Pankrác a Olbrachtova a se stavebními pracemi by se mělo začít už v roce 2019," řekla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Dopravní podnik hlavního města Prahy na pokyn primátorky vybíral z celkem pěti variant výstavby. Nakonec se přiklonil k té čtvrté. "Jsem rád, že můžeme dát našim cestujícím příznivou zprávu. Díky zvolenému řešení nemusíme čekat na dořešení výkupů pozemků na celé trase metra a můžeme stavbu urychlit," uvedl generální ředitel DPP Martin Gillar s tím, že oceňuje pragmatické řešení výstavby metra D. "Získali jsme nyní čas navíc pro jednání s investory a majiteli pozemků. Tam, kde se nedohodneme, nevylučujeme vyvlastňování," doplnila primátorka.


Vizualizace kompletní trasy metra D (vizualizace společnosti CTECH).

Primátorka věří, že by se v první fázi nakonec mohl postavit i delší úsek. "Když všechno bude probíhat podle plánu, je možné, že se první budovaný úsek protáhne z Pankráce až do Nových Dvorů, s majiteli pozemků se snažím intenzivně jednat a doufám, že se nám podaří rychle dospět k dohodě," zdůraznila Krnáčová.

Primátorka také vyzdvihuje přínosy pro zlepšení životního prostředí v Praze. "Po dokončení výstavby metra D by se mělo snížit množství škodlivin v ovzduší o téměř 60 tun ročně," uvedla Krnáčová. Metro podle ní také výrazně pomůže poklesu počtu automobilů mířících do centra Prahy. Ročně se v Praze díky metru D objeví o více než 18 milionů aut méně, pro Pražany to podle Krnáčové bude očekávaný posun k lepšímu.


Vestibul stanice Olbrachtova (vizualizace, Metroprojekt).

"Přidanou hodnotou navíc je, že na prvním úseku otestujeme soupravy s automatickým provozem, reálné je tedy chytré metro bez řidiče. Otestování metra v automatickém režimu totiž přispěje k urychlení uvedení celé trasy D do provozu," dodala Krnáčová. Pražané se v novém metru mohou kromě jízdy bez strojvedoucích těšit i na pokrytí telefonním a internetovým signálem.

Nové metro na modré trase D v trase Pankrác - Depo Písnice by mělo stát přibližně 40 miliard korun a první fáze se začne realizovat v roce 2019. Trasa počítá s vlastním depem a několika kolejovými propojkami na Pankráci a na Nových Dvorech.


Křížení v přestupní stanici Pankrác (vizualizace, Metroprojekt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!