Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Žena v kolejišti zastavila část trasy metra C

PRAHA - Hodně velké problémy zažili ve středu odpoledne cestující v centru hlavního města. Přibližně dvě hodiny totiž v páteřní části trasy C z důvodu pádu člověka do kolejiště nejezdilo metro.

Dopravní podnik mezi Florencí a Pražského povstání zavedl náhradní autobusovou dopravu a prodloužil také tramvajovou linku...


Náhradní autobus linky X na I.P.Pavlova (26. dubna 2017, Michal Fořt).

K mimořádné události došlo ke 12.44 hodin ve stanici metra I.P.Pavlova na trase C, kde z dosud neznámých příčin spadla žena do kolejiště. Při pádu utrpěla velmi vážné poranění hlavy, které prakticky vylučovalo s ženou jakkoli hýbat. Na místo ihned vyjeli zdravotníci a policisté. 

Ve stejný čas došlo k zastavení provozu metra mezi stanicemi Florenc a Pražského povstání na červené trase C. Se začínající odpolední špičkou se tak cestující museli spolehnout na náhradní autobusy. Soupravy jedoucí od stanice Letňany tak končily ve stanici Florenc, ve směru od Hájů jezdily soupravy jen do stanice Pražského povstání, kde za stanicí přejely na protisměrnou kolej a vracely se zpět na Háje. 


Linka číslo 6 prodloužená k Vozovně Pankrác (26. dubna 2017, Michal Fořt).

Postupně byla zavedena náhradní autobusová doprava zajištěná převážně kloubovými vozy. Autobusy začínaly v zastávce Florenc a pokračovaly po magistrále přes zastávky Hlavní nádraží, Muzeum, I.P.Pavlova a Vyšehrad na Pražského povstání. Spoje byly označené jako linka X a jejich spoje nemohly kapacitně nahradit zastavené metro. Dopravu na řadě míst řídili také dispečeři. Ucpaná magistrála ale nakonec způsobila, že autobusy spíše postávaly v kolonách.

Jako podpůrné spojení centra města s oblastí Pankráce byla posílena tramvajová linka číslo 6, která ve směru z centra pokračovala přes Pražského povstání k Vozovně Pankrác. Podle sledování redaktora Informačního portálu Vlčoun.cz byly spoje, i přes neuvedení prodloužení této linky, poměrně přeplněné.


Cestující ve vestibulu stanice I.P.Pavlova (26. dubna 2017, Michal Fořt).

Podle videa u článku na zpravodajském serveru Novinky.cz museli po vyproštění zraněné ženy z kolejiště asistovat policisté. Především ve vestibulu stanice museli hlasitě a ve jménu zákona požádat dav cestujících o uvolnění prostoru, aby zraněnou ženu mohli zdravotníci přenést ze stanice k sanitce. Řada cestujících totiž nedokázala pochopit vážnost situace.

Provoz metra se podařilo obnovit téměř po dvou hodinách ve 14.38 hodin. Náhradní autobusová doprava vyjela z cílových zastávek ještě o 10 minut později, tramvajová linka číslo 6 se do běžné trasy vrátila v 15.00 hodin.


Operativně zajištěný autobus v zastávce Florenc (26. dubna 2017, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!