Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravní podnik je nejtransparentnější firmou

PRAHA - Pražský dopravní podnik je v žebříčku transparentnosti nejlépe hodnocenou firmou z České republiky. Porazil tak dalších 35 velkých městských obchodních společností zemí Visegrádské čtyřky.

Vyplývá to z údajů občanského sdružení Oživení, které žebříček sestavilo začátkem roku v rámci protikorupčních opatření...


Pražský dopravní podnik uspěl v žebříčku Oživení (25. března 2011, DPP).

Důraz vedení DPP na protikorupční politiku nese své ovoce. Podle zjištění Oživení je Dopravní podnik nejtransparentnější městskou společností v České republice, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. "Vnímáme to jako potvrzení správnosti naší strategie, která si klade jako prioritu být transparentní vůči veřejnosti," zdůraznil Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy.

"Deficity v transparentnosti bohužel vykazovaly všechny hodnocené společnosti v rámci zemí V4. Dopravní podnik obstál v hodnocení nejlépe, nicméně obdržel z možných 100 procent pouze 60 procent, tudíž zde vidíme ještě velký prostor pro zlepšení," uvedla Andrea Kohoutková, advokátka spolupracující s Oživením.

Krnáčová: Na DP budeme i nadále tlačit...

V boji s korupcí má vedení Dopravního podniku hlavního města Prahy jednoznačnou podporu vládnoucích pražských politiků. "Jsme hrdí na to, že mezi 36 městskými obchodními společnostmi ze čtyř zemí zvítězil právě dopravní podnik. Je to pro nás další signál, že se věci vyvíjejí správným směrem. Nechceme ale usnout na vavřínech a budeme jako akcionář na dopravní podnik tlačit, aby jeho vedení dále zpřístupňovalo maximum důležitých informací nejenom pro Pražany," dodala Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města.


I přesto je třeba dál ještě co vylepšovat (25. března 2011, DPP).

"Když se podíváme, jaký byl ještě před pár lety obraz dopravního podniku, tak je vítězství v anketě významným posunem k lepšímu. Pro Pražana je však myslím ještě důležitější to, že dopravní podnik výborně funguje, neustále zvyšuje své dopravní výkony a vozí stále více cestujících, kteří dávají MHD přednost před individuální automobilovou dopravou," poznamenal Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

Dopravní podnik hlavního města Prahy uspěl zejména díky zprostředkování přístupu k informacím. Podle Oživení nabízí dopravní podnik na webu snadno přístupné informace o společnosti s rozcestníkem k dokumentům, transparentně informuje o postupu podání žádosti o informace a také uvádí, do kdy na žádost odpoví. "Musíme se chovat jako moderní společnost 21. století, i když to často není jednoduché, považujeme to v dnešní době za standard," doplnil Gillar

Dopravní podnik se oprostil chyb z let minulých

Zpráva Oživení dále vyzdvihuje komunikaci dopravního podniku ohledně vlastnické struktury, způsobu hlasování a rozhodovacích procesů společnosti. Výsledky nezávislé studie občanského sdružení Oživení tak ukazují, že se Dopravní podnik hlavního města Prahy povedlo oprostit od chyb minulých vedení, kdy byly aktivity společnosti spojovány s netransparentností a korupčním prostředím.


Dopravní podnik se poučil z dřívějších chyb (25. března 2011, DPP).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!