Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Metro do Motola cestující tramvajím neubralo

PRAHA - Počátkem listopadu 2016 proběhl celosíťový průzkum tramvajových linek, který poskytl podrobná data o tom, kolik cestujících během typického pracovního dne využívá k cestám Prahou tento druh dopravy.

Sčítači byli přítomni v 5.828 denních tramvajových spojích, které od 6.00 do 23.00 hodin přepravily celkem 1,1 milionu cestujících...


Tramvajová doprava prošla loni velkým průzkumem (7. září 2016, Filip Vlček).

Srovnání celkového počtu přepravených osob s daty z předchozích průzkumů je obtížné, protože v letech 2011, 2014 i 2016 byly průzkumy prováděny vždy v době, kdy probíhala nějaká výluka. Průzkum v roce 2016 byl ovlivněn ještě dvěma dalšími faktory. Po změnách realizovaných v srpnu minulého roku přibyla řada přímých spojení, tedy ubyla část nutných přestupů a tím i počet cest, které cestující vykonají. Vlivem otevření nového úseku metra A směrem do Motola přešlo do podzemní dráhy 11.022 cestujících v oblasti Evropské ulice a 7.798 lidí z okolí tratě na Petřiny. 

"Očekávali jsme, že by právě kvůli prodloužení metra A na Praze 6 mohl průzkum ukázat mírný pokles počtu přepravených osob, nicméně ten nenastal. Tramvaje ve zbytku sítě tento úbytek dorovnaly a ještě přepravily o dalších téměř 19 tisíc lidí denně navíc, což je velmi dobrá zpráva. Cílem totiž je, aby ekologickou kolejovou dopravu využívalo co nejvíce cestujících," říká náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Dolínek.


Cestujících v pražských tramvajích přibylo (7. září 2016, Filip Vlček).

Při nezahrnutí území Prahy 6 ovlivněného metrem tramvaje oproti roku 2014 dokázaly v rámci celé sítě přepravit v pracovní den od 6.00 do 23.00 hodin o 37,5 tisíce cestujících více, což představuje nárůst o 3,5 procenta. Při zahrnutí území Prahy 6 narostl počet přepravených cestujících oproti předchozímu průzkumu absolutně o 18.767 s nárůstem 1,79 procenta.

"Nárůst počtu cestujících i přes jejich částečný přesun do nového úseku metra nám napovídá, že změny tramvajové sítě provedené v srpnu loňského roku dokázaly již dva měsíce po jejich provedení přilákat do tramvajové dopravy další uživatele," dodává ředitel ROPID Petr Tomčík.


Zprovoznění metra do Motola cestující tramvajím neubralo (7. září 2016, Filip Vlček).

"Výsledky z pravidelných přepravních průzkumů jsou pro nás důležitou zpětnou vazbou. Listopadový průzkum nám potvrdil, že zájem cestujících o cestování pražskými tramvajemi i nadále roste. Naší snahou bude i nadále udržet vysoký komfort cestování našimi dopravními prostředky," doplnil pak dopravní ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Ladislav Urbánek.

Ze zajímavých dat také vyplývá, že nejvíce využívanými linkami je tradičně již linka číslo 22, kterou se v uvedený den průzkumu svezlo 118 tisíc cestujících. Linkou číslo 9 se pak svezlo 101 tisíc cestujících a pomyslnou bronzovou příčku obsadila linka číslo 10 s 65 tisíci cestujícími. Nejvytíženějšími dopravními uzly pak jsou Anděl (s obratem 83 tisíc cestujících), Karlovo náměstí (téměř 74 tisíc cestujících) a I.P.Pavlova (s 65 tisíci cestujícími). Nejvytíženějším úsekem přesto zůstala trať z Karlova Náměstí na I.P.Pavlovu a z Václavského náměstí na Jindřišskou.


Nejvíce cestujících jezdí především v centru Prahy (7. září 2016, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!