Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Praha letos posílí metro, rozšíří se i integrace

STŘEDNÍ ČECHY - Po roce velkých změn v pražské městské hromadné dopravě by mělo přijít klidnější období vyhodnocování a stabilizace provozu doprovázené dalším vylepšováním sítě MHD podle aktuálních poznatků.

Naopak výraznější změny mohou cestující očekávat v příměstské dopravě díky rozšíření systému PID do dalších oblastí kraje...


Také v roce 2017 bude optimalizován provoz metra (8. září 2016, František Živnůstka).

V roce 2017 lze očekávat úpravy jízdních řádů podle poznatků z komplexního průzkumu metra konaného v letošním roce. "Jízdní řády by měly lépe odpovídat skutečným přepravním špičkám, kapacitní problémy by mělo vyřešit i posílení večerního období mezi 21.00 a 22.00 hodinu," uvedl FIlip Drápal z ROPIDu.

Posílení provozu se dočkají také některé koncové úseky, na lince A je připravován provoz každé soupravy metra až do stanice Nemocnice Motol, na totéž se budou moci těšit cestující alespoň v ranní špičce na lince C v úseku Ládví – Letňany. Na lince B bude v odpolední špičce mírně zkrácen interval. Připravuje se též posílení víkendového provozu, neboť současný interval 7,5 minuty již přestává vyhovovat.


Městská autobusová doprava bude upravována (8. září 2016, František Živnůstka).

Změna sítě tramvajové dopravy v srpnu 2016 přinesla do pražských ulic více linek i nová přímá spojení. Oblíbená trasa nové linky 15 si pravděpodobně vyžádá posílení kapacity v podobě dvouvozových souprav nebo kloubových tramvají, k mírným úpravám může na základě komplexního průzkumu provedeného na podzim letošního roku dojít i na dalších linkách zejména v oblasti Prahy 2 a 5. Koncem března vyjede nová nostalgická linka 23 s garantovaným provozem legendárních tramvají T3, která zároveň odlehčí vytížené lince 22.

Změní se také noční doprava

Rostoucí obliba nočních spojů si vyžádá určité úpravy v síti nočních linek, s ohledem na rozšiřování integrace do Středočeského kraje bude potřeba pro příměstské linky vyčlenit další číselné řady, a proto dojde v roce 2017 i k přečíslování nočních a některých denních linek.


Tramvajové linky budou měněny jen minimálně (8. září 2016, František Živnůstka).

Dodatečné požadavky městských částí budou na základě případného navýšení rozpočtu řešeny v průběhu roku. "Jednat by se mělo o posílení některých linek, případně zavedení některých dalších přímých spojů v žádaných směrech. Operativně se budou řešit i případné kapacitní problémy v dynamicky se rozvíjejících lokalitách zejména na okrajích metropole," poznamenal Drápal. Vzhledem ke stále rostoucímu počtu leteckých cestujících na Letišti Václava Havla se připravuje zkrácení intervalů na lince 119 v pracovní dny.

Rok 2017 bude ve znamení rozšiřování systému PID do dalších oblastí Středočeského kraje. Po zapojení oblasti Podřipska od ledna budou na jaře následovat oblasti Nymburska, Sedlčanska a Benešovska, dále je k červenci připravována rozsáhlá etapa integrace linek z Prahy do Kladna a Slaného včetně tamní MHD. 


Doprava v Praze se nezmění, v jeho okolí ano (8. září 2016, František Živnůstka).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!