Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Změny v lednu: Přetrasují se tramvaje i metro!

PRAHA - Srpnové změny tramvajových linek nevyvolaly takové zmatky, jak se předpokládalo. Pražané by se tak měli připravit na nové přetrasování tramvajových linek, a to už od poloviny ledna.

Dokument, který Reorganizátor organizace Pražské integrované dopravy připravil v utajení, má Vlčoun.cz k dispozici...


Pražské tramvaje čeká v polovině ledna změna (8. září 2016, Silvestr Nový).

Změny, které byly aplikovány v srpnu v tramvajové dopravě, se setkaly s pochopením městských částí i cestujících, a to je nepřípustné. Tak by se dal shrnout utajovaný dokument, který připravila nástupnická organizace ROPID. Ta se od 11. prosince navíc ve vší tichosti přejmenovala na Reorganizátor organizace Pražské integrované dopravy, zkratka se ale zaměrně nezměnila.

Změny? Hlavně ukázat složitost dopravního systému

V šedesátistránkovém návrhu je například uvedeno, že linkové vedení bude kompletně přepracováno včetně konkrétních úprav včetně přečíslování všech tramvajových linek. Z návrhu lze tedy vyčíst také například to, že ze Sídliště Řepy budou jezdit jen dvě tramvajové linky, a to linka číslo 72 k Vozovně Motol a linka číslo 85 na Radlickou s tím, že se vyhne Andělu. "Cestující z Řep k Andělu budou nuceni přestupovat, což potvrdí, že pražská doprava je provázaný a složitý dopravní systém," uvádí dokument. Přes Václavské náměstí má pro změnu projíždět jen jediná linka.

Ze schémat mají zmizet také páteřní a oblíbené metrolinky, které jsou podle poznámek jen přežitkem. Špičkový interval se má prodloužit na 12 minut, mimo špičku dokonce na 20 minut. "Linkové vedení od poloviny ledna zajistí dostatečný odliv cestujících, takže navržené intervaly budou postačovat," vysvětluje dokument.


ROPID plánuje přetrasování také v pražském metru (8. září 2016, Silvestr Nový).

Změny se ale tentokrát týkají také pražského metra. To je v návrhu výrazně redukováno, takže například trasa metra A bude přeznačena a rozdělena na trasy P, Q a R. Trasa P bude vedena z Depa Hostivař na Náměstí Míru a dále na Pražského Povstání, trasa Q bude vedena v centru z Želivského na Dejvickou a z Dejvické k Nemocnici Motol bude jezdit trasa metra R. Každá trasa navíc v odlišném intervalu. Podobné změny potkají také zbývající trasy metra.

ROPID: Takový dokument není. Polínek jej přiznal

Existenci dokumentu ROPID opakovaně popírá. Světlo do případu vnesl až pražský radní pro dopravu Detr Polínek. "Nechal jsem zadat optimalizaci vybraných linek, ale mělo jít o drobné kosmetické úpravy. O přetrasování metra nebo tramvají nepadlo ani slovo," rozčiloval se Polínek s tím, že změny zatrhne. Podle ROPIDu jde ale o proces, ze kterého v tuto chvíli už nejde couvnout. 

"My už máme připraveny nové informační prvky včetně jízdních řádů, které budeme v příštím týdnu již vylepovat na zastávky," uvedl mluvčí ROPIDu Dilip Frápal. Proč se o změnách organizace neporadila s městskými částmi, Frápal nedokázal odpovědět. "My se snažíme tu dopravu zjednodušit," uzavřel Frápal.


Doprava tak, jak ji známe nyní, brzy skončí (8. září 2016, Silvestr Nový).

Upozornění pro čtenáře: Toto je silvestrovský článek, tak jej pro dnešek berte trošičku s rezervou. Užijte si dnešní parádní oslavy konce roku 2016 a v novém roce přejeme jen to nejlepší!

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!