Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pražský dopravní podnik je na zimu připraven

PRAHA - S každoročním příchodem zimy se Dopravní podnik hlavního města Prahy rozhodl předvést technologická vozidla a zařízení, která jsou využívána právě v zimním období pro údržbu tratí.

Současně s tím také informoval o opatřeních, která sice nejsou viditelná, ale bez nichž se každodenní provoz MHD neobejde...


Prezentace techniky na zimní údržbu (10. listopadu 2016, DPP Kryštof Čeřovský).

V souladu s interní legislativou připravuje každoročně jednotka Správa vozidel Tramvaje a Správa Vozidel a Autobusů, veškerou techniku na zimní provoz v termínech od 1. září do 31. října. U tramvajových pluhů se provádí předepsaná prohlídka a potřebné úkony před uvedením vozu do provozu, u vozů typu T3SU se provádí ošetření podlahových spár plastickou hmotou proti zatékání vody.

U autobusů je kontrolován antikorozní nástřik rámu a lak karoserie, provádí se kontrola vzduchové soustavy, včetně odkalování se vzduchojemů, významná pozornost je věnována kolům, kdy všechny pneumatiky musí mít patřičnou hloubku dezénu. U elektrické soustavy se zaměřujeme na čistotu a upevnění vodičů, včetně ošetření kontaktů a svorek akumulátorů, které jsou konzervovány.


Sněhový pluh se dá připojit k jakékoli tramvaji (10. listopadu 2016, DPP Kryštof Čeřovský).

Nezanedbatelná pozornost je věnována chladicí soustavě, kdy je zejména kontrolována a případně upravována chladicí kapalina na předepsanou hodnotu, vybraným vozům se montují dečky na chladiče a také je třeba vyčistit nebo případně vyměnit součásti topné soustavy pro zajištění tepelné pohody při cestování. Kontrolou dále procházejí předehřívače (bufíky), u kterých se mění filtry paliva a kontroluje se jejich funkčnost. Toto je minimální výčet základních úkonů spojených s přípravou na zimní provoz. Obdobná příprava probíhá u ostatních vozidel.

Zimní provoz nejen autobusů je při sněhové nadílce podpořen speciálními vozidly. Příkladně multifunkčním speciálem LIAZ opatřeným jak pluhem, tak sypačem. Zároveň Dopravní podnik hlavního města Prahy disponuje dvěma speciálními vozidly, konkrétně pohotovostními jeřáby s pohonem náprav 8x8 TATRA 815 a MAN TGS s jeřábovými nástavbami EFFER, pro případ odtahu a zvedání tramvají.


Sněhový pluh je určen k odklízení sněhu (10. listopadu 2016, DPP Kryštof Čeřovský).

Průjezdnost tramvajových tratí zajišťuje tramvajový vůz se sněžným pluhem a například i tlačný sněhový podvozek pro zajištění provozu nízkopodlažních tramvají. Od loňského roku jsou navíc dva tramvajové vozy s pluhem vybaveny zařízením, které je schopno ošetřit/ochránit troleje před námrazou.

S tím vším pochopitelně souvisí i informování cestující veřejnosti o mimořádných událostech a aktuální situaci v MHD na nejrůznějších komunikačních kanálech. Jedná se především o možnost využití aplikace DPP info, přičemž vše důležité se cestující mohou dozvědět na webu Dopravního podniku hlavního města Prahy, dále na jeho facebookovém profilu a nově také na Twitteru.


Speciální pantograf proti námraze (10. listopadu 2016, DPP Kryštof Čeřovský).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!