Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Céčko má za sebou další výměnu pražců

PRAHA - Dva poslední říjnové víkendy se cestující v Praze museli spokojit s omezeným provozem metra. Pracovníci dopravního podniku totiž mezi stanicemi Muzeum a Kačerov vyměňovali staré pražce.

Letos pražskou podzemku čeká ještě jedna výluka. Kvůli opravě tratě bude na půl dne přerušen provoz v části trasy metra B...


Náhradní autobus XC odjíždějící z Kačerova (28. října 2016, Michal Fořt).

Výluky na části trasy metra C se uskutečnily od soboty 22. do neděle 23. října a následně také od pátku 28. do neděle 30. října mezi stanicemi Muzeum a Kačerov. "Důvodem výluky metra byl během obou víkendů náhrada stávajících dřevěných pražců betonovými, a to mezi stanicemi Pražského povstání a Vyšehrad," informoval dopravní ředitel pražského dopravního podniku Ladislav Urbánek.

Při druhé výluce pak navíc proběhla také souvislá výměna kolejnic v úseku mezi Budějovickou a Pražského povstání. Dopravní podnik po dobu výluk zajistil v trase Hlavní nádraží - Muzeum - I. P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání - Pankrác - Budějovická - Kačerov náhradní autobusovou dopravu XC.


Upravený informační systém v pražské podzemce (28. října 2016, Michal Fořt).

Po dobu výluk byli u uzavřených stanic metra a u přestupů na náhradní autobusovou dopravu nasazeni informátoři v reflexních vestách. Ti byli vybaveni informačními letáky v několika typech, letáky nechyběly ani v informačních vitrínách v metru. Na výluku upozorňovala také hlášení ve stanicích metra.

Protože ve stanici Kačerov chybí bezbariérový vstup a výstup ze stanice, odkázal Dopravní podnik hlavního města Prahy imobilní cestující na autobusová spojení. Z Jižního Města cestující odkázal na linky číslo 135, 136, 170 a 213, ze Spořilova linky číslo 118 a 170 a od Nemocnice Krč linkou číslu 193. V zastávce Hlavní nádraží pak umožňoval takovým cestujícím umožněn výstup z autobusů XC až v nástupní zastávce u výtahů do haly vlakového nádraží.


Vlaky metra od Letňan končily ve stanici Muzeum (28. října 2016, Michal Fořt).

Kdo by si myslel, že jde v letošním roce o poslední výluku metra, tak se mýlí. V neděli 13. listopadu bude od zahájení denního provozu přibližně do 12.45 hodin přerušen provoz metra na trase B v úseku Českomoravská - Černý Most, a to z důvodu opravy kolejiště.

Cestujícím bude po dobu výluky sloužit náhradní autobusová doprava XB v trase Českomoravská - Nádraží Libeň - Hloubětín - Rajská zahrada - Černý Most. Pro cestu ke stanici metra Vysočanská lze využít pravidelné tramvajové a autobusové linky, pro cestu ke stanici metra Kolbenova pravidelné tramvajové linky. Navíc po dobu výluky bude ze zastávky Nádraží Vysočany prodloužena tramvajová linka číslo 14 až na Lehovec.


Autobus XC u zastávky Muzeum mířící na Kačerov (28. října 2016, Michal Fořt).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!