Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Začala výluka v Michelské, opraví trať i silnici

PRAHA - Nusle se na rok proměnily v jedno velké staveniště. Začala totiž rekonstrukce tramvajové tratě v Michelské ulici a v ulici U Plynárny, která je pro eliminaci dopadu na cestující rozdělena do několika etap.

Až do 1. července tak tramvajová linka číslo 11 jezdí jen do zastávky Michelská, linka číslo 13 je pak dočasně zrušena...


Tramvaj linky číslo 11 v nástupní zastávce Michelská (24. května 2016, Jakub Lachout).

Dopravní podnik hlavního města Prahy tento týden zahájil rozsáhlou rekonstrukci tramvajové trati v pražských Nuslích v ulicích Nuselská a U Plynárny. Její kompletní dokončení je plánováno na duben 2017. Práce budou rozděleny do etap, tramvajový provoz proto bude omezován postupně tak, aby způsobil co nejméně komplikací.

Spolu s pracemi na tramvajové trati dojde také k opravě mostu přes Botič a úpravám vozovek a chodníků, které bude realizovat Technická správa komunikací hlavního města Prahy. Dále dojde k rekonstrukcím kanalizace a plynového potrubí. Řada z uvedených investic nicméně bude realizována až po dokončení samotné rekonstrukce tramvajové trati, tedy až v průběhu roku 2017.


Vytrhávání starých kolejí na trati na Spořilov (24. května 2016, Jakub Lachout).

Od 21. května tak je až do 1. července vyloučen tramvajový provoz v ulici U Plynárny a tramvajová linka číslo 11 bude ukončena na kolejovém přejezdu u provizorní zastávky Michelská, před ulicí Michelskou. Tím budou i nadále obslouženy tři nejfrekventovanější zastávky na celé Nuselské ulici.

Tramvaje budou omezeny i v dalších etapách rekonstrukce

Při další etapě prací od 2. července do 5. září bude kolejový přejezd přesunut před rekonstruovaný most přes Botič a tramvajový provoz ukončen v zastávce Pod Jezerkou. Další pokračování prací od 5. září do 26. listopadu vyloučí tramvajový provoz v Nuselské ulici úplně. A po 26. listopadu budou práce nadále pokračovat v ulici U Plynárny. Tramvajový provoz by měl být obnoven na kolejový přejezd před ulicí Nad Vinným potokem, tedy téměř k Plynárně Michle.


Odkloněná autobusová linka číslo 188 u Ukrajincké (24. května 2016, Jakub Lachout).

"V ulicích Prahy je přes 140 kilometrů tramvajových tratí, které postupně zastarávají a je potřeba je v rámci zachování bezpečnosti a vysokého standardu cestování rekonstruovat a nahrazovat modernějšími prvky. I proto na obyvatele a návštěvníky Prahy každý rok čeká řada omezení provozu tramvají. Rekonstrukce v ulicích Nuselské a U Plynárny je letošní nejrozsáhlejší akcí," řekl Jan Šurovský, technický ředitel dopravního podniku.

Cestující tak musí počítat v tramvajové dopravě s následujícím omezením. Linka číslo 4 je ve směru z Kotlářky zkrácena do zastávky Čechovo náměstí, linka číslo 6 bude ve směru od Karlova náměstí ze zastávky Divadlo Na Fidlovačce odkloněna přes Otakarovu, Bohemians a Slavii na Kubánské náměstí. Linka číslo 11 je ve směru z centra zkrácena a ukončena v provizorní zastávce Michelská a linka číslo 13 je po dobu výluky zrušena. Noční linka číslo 56 je ve směru z centra zkrácena a ukončena v zastávce Náměstí Bratří Synků.


Tramvaj linky číslo 11 vjíždí do výstupní zastávky Michelská (24. května 2016, Jakub Lachout).

Náhradní spojení zajišťuje autobusová linka číslo 188 odkloněná mezi zastávkami Kloboučnická a Chodovská přes zastávku Bohemians. Autobusové linky číslo 150 a 196 jsou ve směru od Kačerova odkloněny do zastávky Kloboučnická. Pro náhradní dopravní spojení do oblasti Spořilova je možné kromě pravidelných linek využít i odkloněnou tramvajovou linku číslo 6 s přestupem na pravidelné autobusové linky v zastávce Slavia. 

Náhradní autobusová doprava jezdí jen v noci

V denním provozu tak není náhradní autobusová doprava zavedena,  a to také vzhledem k úplné uzavírce ulice U Plynárny, v nočním provozu pak je zavedena linka X56 v trase Otakarova - Michelská - V Zápolí s tím, že vybrané spoje pokračují dále přes Teplárnu Michle a Bohdalec ke Koh-i-nooru.


Pro posílení dopravy je zavedena autobusová linka 206 (24. května 2016, Jakub Lachout).

Pro posílení dopravního spojení je navíc zavedena zvláštní okružní autobusová linka číslo 206, která zajišťuje spojení ze Strašnické přes Jesenickou, Centrum Zahradní Město a Záběhlickou školu zpět přes Jesenickou a Nádraží Strašnice na Strašnickou. Linka je v provozu v ranní špičce a od odpoledne až do ukončení denního provozu.

Stáhněte si...
- Informační leták o výluce v Michelské ulici si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Linka číslo 206 u zastávky Hlohová (24. května 2016, Jakub Lachout).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!