Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Linka Airport Express pojede každých 10 minut

PRAHA - Cestující, kteří hodlají od června využít služeb autobusové linky spojující pražské hlavní nádraží s letištěm, se dočkají častějších spojů. Dopravní podnik po dohodě s Českými drahami zkrátí intervaly na 10 minut.

Zatímco před deseti lety linka zkušebně poprvé vyjela v půlhodinovém intervalu, letos bude linka jezdit třikrát častěji...


Autobusová linka Airport Express u hlavního nádraží (4. dubna 2012, ČD).

Podobně jako v loňském roce je od počátku května 2016 na základě dohody s Českými dráhami rozšířen provoz autobusové linky Airport Express (AE), která spojuje pražské hlavní nádraží s letištěm Václava Havla v Ruzyni. Přes den jsou opět zkráceny intervaly této expresní linky z 30 na 15 minut. "Na linku jsou nasazovány převážně nízkopodlažní autobusy zajišťující snadný nástup a dostatečný prostor pro uložení objemných zavazadel turistů a leteckých cestujících," informoval tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

S ohledem na stále rostoucí počet cestujících i tržeb z jízdného na této lince však nasadí Dopravní podnik hlavního města Prahy od června do září ještě více autobusů. Hned od 1. června bude během dopoledního období zhruba do 14.00 hodin zkrácen interval z 15 dokonce na 10 minut. Na linku tak bude nasazeno až 12 autobusů. 


Linka je rychlou spojnicí hlavního nádraží s letištěm (4. dubna 2012, ČD).

Přímá autobusová linka z hlavního nádraží na letiště Václava Havla je doplňkem současné nabídky spojení letiště s centrem metropole pomocí veřejné dopravy. "Autobusy zvládnou ujet trasu z Hlavního nádraží na letiště za půl hodiny. Do doby napojení letiště na kapacitní kolejovou dopravu je linka AE potřebným pomocníkem zejména pro cestující, kteří pokračují dále do jiných měst České republiky," uvedl pražský radní pro dopravu Petr Dolínek.

Podle ředitele ROPIDu organizujícího dopravu v Praze a Středočeském kraji Petra Tomčíka vzrostly tržby z jízdného na lince AE v roce 2015 oproti roku 2014 téměř o tři miliony korun. A počet cestujících za rok 2015 dosáhl hranice půl milionu.


Od středy 1. června pojede každých 10 minut (4. dubna 2012, ČD).

Ze statistik je tak patrné, že i když platí na lince AE vyšší jízdné než na ostatních linkách MHD, cestující každým rokem přibývají. "Provoz před více než deseti lety jsme zahajovali s třicetiminutovým intervalem. Od letošního června budeme jezdit třikrát častěji," připomněl začátky speciální autobusové  linky Alois Kašpar, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah pro Prahu a Středočeský kraj.

Cena základní jízdenky na letištním expresu je 60 korun. Jízdné se dá pořídit nejen u řidiče, ale na kterékoli osobní pokladně Českých drah nebo u vlakového personálu v ceně 42 korun za základní jízdné, při využití slevových karet či nabídky zpátečního jízdného VLAK+ i levněji.


Interiér vozů je upraven pro přepravu zavazadel (4. dubna 2012, ČD).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!