Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Autobusová výluka v Modřanech finišuje

PRAHA - S autobusovou výlukou musí ještě pár dnů počítat cestující v oblasti pražských Modřan. Silničáři se tady totiž vrhli na kompletní opravu vozovky, což zapříčinilo odklonění několika autobusových linek.

Ty se tak společně s ostatními automobily proplétají poměrně úzkými uličkami mezi parkovišti skrz Násirovým náměstím...


SOR projíždí parkovištěm mezi ulicemi Čs. exilu a Pertoldova (21. dubna 2016, Vojta Beneš).

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení. Tuto větu nerad čte jakýkoli cestující či účastník dopravního provozu. Na druhou stranu to pro mnohé znamená zlepšení dopravní situace. Obyvatelé a návštěvníci nejjižnějšího sídliště na Praze 12 si za posledních pár let možná už zvykli, že při dojezdu do svého cíle si připadali jako na tankodromu, aspoň tak se mohl zdát úsek silnice v jižní části ulice Československého exilu.


SOR ev.č. 6870 stanicuje v dočasné zastávce Urbánkova (21. dubna 2016, Vojta Beneš).

V polovině března 2016 zahájila pražská Technická správa komunikací opravu 1300 metrů dlouhého úseku ulice Československého exilu mezi křižovatkami s ulicemi Písková a Pertoldova. Již nějaký rok tento úsek vykazoval silné nerovnosti, kdy si cestující v autobuse i řidič motorového vozidla mohl připadat jako na horské dráze. S tím souvisela i doporučená rychlost 30km/h v celkem příkrém kopci mezi autobusovými zastávkami Písková a Platónova.

Dopravní omezení naplánované od 15. března do 3. května roku 2016 dostala na starost jako projektant firma AVS Projekt se zhotovitelem Sdružením Colas, Porr. A stavební práce tak mohly začít.


Karosa B941E projíždí kolem obratiště Násirovo náměstí (21. dubna 2016, Vojta Beneš).

V první třech etapách byla doprava omezena pouze v úseku mezi autobusovou zastávkou Písková a křižovatkou ulic Československého exilu, Písková a Na Hupech. Jeden se tří silničních pruhů byl vždy uzavřen a dostal nový asfaltový povrch. Po těchto úvodních etapách vznikl nový krátký preferenční BUS pruh ve směru od zmiňované křižovatky do zastávky Písková.

Etapa IV. a V. znamenala jednosměrnou autobusovou výluku a značnější celkové dopravní omezení. Od křižovatky ulic Československého exilu, Písková a Na Hupech po vjezd na parkoviště mezi ulicemi Pertoldova a Československého exilu byly zrušeny dva pruhy a jeden jízdní pruh byl použit pro jednosměrný provoz směr Na Beránku.


SOR NB 18 ev.č. 6809 se chystá napojit na svoji trasu (21. dubna 2016, Vojta Beneš).

Silniční doprava a autobusové linky číslo 150, 253 a 510 byly ze zastávky Pavelkova, pouze ve směru do centra, odkloněny přes zmíněné parkoviště a dál ulicemi Pertoldova a Na Hupech zpět na ulici Československého exilu do zastávky Písková a dále po svých trasách do centra.

V tomto úseku byly zřízeny dvě autobusové zastávky. Zastávka Urbánkova byla umístěna v Pertoldově ulici, 14 metrů před křižovatkou s ulicí Urbánkovou, zastávka Mezihorská pak v ulici Na Hupech, 20 metrů za křižovatkou s ulicemi Mezihorskou a Na Cimbále, obě se statusem zastávky na znamení.


Orientační schema odkloněných linek (vizualizace DPP).

Výsledkem celé dopravní akce je pak nový asfaltový povrch silnice v celém zmíněném úseku s předcházejícím vyfrézováním povrchu vozovky, opravou trhlin ve spodních vrstvách, sanací podloží a prostor autobusových zastávek prošel předlážděním, samozřejmostí je i obnova dopravního značení.


Probíhající stavební práce v Modřanech (21. dubna 2016, Vojta Beneš).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!