Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Výměna pražců o víkendech zastaví trasu C

PRAHA - Pražský dopravní podnik plánuje během následujících dvou víkendů výluku metra na trase C. Mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání tak místo metra bude nutné využít náhradní autobusy.

Důvodem výluky je plánovaná modernizace pražského metra spočívající v obnově původních dřevěných pražců za betonové...


Část metra zastoupí náhradní autobusy XC (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Výluka proběhne ve dvou po sobě jdoucích víkendech, a to ve dnech 20. až 21. února a následně 27. až 28. února, vždy od zahájení provozu v sobotu do ukončení provozu v neděli. Důvodem je plánovaná výměna původních dřevěných pražců za nové betonové. Přípravné práce byly zahájeny již v noční přepravní výluce 15. února. Oprava trati bude kromě uvedených víkendových výluk probíhat průběžně i v nočních hodinách.

"Důvodem výluky je plánovaná výměna původních dřevěných pražců za nové betonové. Výměna souvisí s postupnou modernizací pražského metra, která má za cíl jediné - zvýšení komfortu pro naše cestující i neustálé zlepšování provozní bezpečnosti," uvedl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel dopravního podniku.


Linka XC pojede v úseku Hlavní nádraží - Pražského povstání (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Metro bude po dobu výluky v provozu pouze v úsecích Letňany - Muzeum a Pražského povstání - Háje. V úseku Hlavní nádraží - Muzeum - I.P.Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání pak bude podle výlukového jízdního řádu zavedena náhradní autobusová doprava XC.

Stáhněte si...
- Informační leták o výlukách metra na trase C si stáhněte zde.
- Kompletní jízdní řád náhradní dopravy XC si stáhněte zde.
- Kompletní jízdní řád trasy metra C si stáhněte zde.
  (zdroj: www.dpp.cz).


Metro nepojede mezi Pražským povstáním a Muzeem (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Pro cestující, kteří využívají možnosti bezbariérového cestování, nabízí dopravní podnik při jízdě od konečné stanice Háje možnost výstupu ve stanici Pankrác, využití autobusové linky číslo 193 do zastávky Pražského povstání a následného přestupu na náhradní autobusovou dopravu. "Pro zlepšení možnosti přestupu bude pro linku číslo 193 ve směru Nádraží Vršovice zřízena po dobu výluky zastávka Pražského povstání v nástupní zastávce náhradní autobusové linky XC," dodal tiskový mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

V zastávce Hlavní nádraží bude pro osoby se sníženou schopností pohybu (po předchozí domluvě s řidičem) umožněn výstup z autobusů XC až v nástupní zastávce u výtahů do haly vlakového nádraží. Pro další cestu směrem ke konečné stanici Letňany pak již lze využit linku metra C.

Náhradní doprava je zajištěna i pro handicapované

Pro bezbariérovou cestu v opačném směru (od konečné stanice Letňany) lze využít výtahu k výstupu z metra ve stanici Hlavní nádraží případně Muzeum a přestoupit zde na náhradní autobusovou dopravu ve směru Pražského povstání. K další cestě metrem bude třeba přestoupit v zastávce Pražského povstání z linky XC na linku číslo 193, dojet na zastávku Pankrác a tam poté výtahem do stanice metra s možností pokračovat směr Háje.


Místo u stanice metra Vyšehrad autobusy zastaví kus dál (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Během obou víkendů budou od 8.00 do 22.00 hodin budou u uzavřených stanic metra a v jejich bezprostředním okolí nasazeni informátoři v reflexních vestách, kteří budou na místě připraveni poradit cestujícím aktuální dopravní spojení. Mimo to budou vybaveni informačními letáky, které budou zároveň v několika typech k dispozici v informačních vitrínách ve stanicích metra.

Pro informaci týkající se vždy konkrétního místa určení bude navíc připraveno zhruba 60 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními informacemi. Od středy 17. února a od následující středy 24. února bude na připravovanou výluku upozorňovat také hlášení ve stanicích metra a hlásit se bude i během výluky.


Nástupní zastávka bude u Hlavního nádraží u Fantovy budovy (7. dubna 2012, Filip Vlček).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!