Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Inspekce řešila třicítku mimořádností v metru

PRAHA - Celkem 31 mimořádných událostí museli v loňském roce vyšetřovat pracovníci Drážní inspekce v pražském metru. Dvanáct případů z toho byl střet vlaku s osobou, v sedmi případech osoba střet nepřežila.

Podrobnou statistiku všech mimořádných událostí v metru Informačnímu portálu Vlčoun.cz nedávno poskytla Drážní inspekce...


Zásah ve stanici metra Roztyly (19. října 2015, HZS DPP).

Počet mimořádných událostí v metru roste. Zatímco v roce 2013 evidovala Drážní inspekce jen 18 případů, v roce 2014 to už bylo 27 mimořádností a loni už 31 mimořádných událostí, které si vynutily zastavení provozu v části trasy metra a zahájení vyšetřování Drážní inspekcí. 

Statistiky Drážní inspekce také hovoří o tom, že nechtěným pádem pod soupravu metra nebo pokusem o sebevraždu se inspektoři zabývali celkem ve 12 případech. Statistiky sice nehovoří o tom, v kolika případech šlo skutečně o sebevraždu a v kolika o nešťastnou náhodu. Jisté ovšem je, že sedm osob srážku se soupravou metra nepřežilo, jedna osoba byla zraněna těžce a čtyři lehce. 


Čištění kolejiště před obnovením provozu (19. října 2015, HZS DPP).

Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy, již dříve Informačnímu portálu Vlčoun.cz sdělila, že škody podnik na nikom nenárokuje. "Náhradu škody po nikom neuplatňujeme, protože hmotná škoda nám nevzniká. Provoz metra je totiž dražší, než provoz náhradní povrchové dopravy," vysvětlila loni.

V průměru byl provoz metra přerušen cirka na hodinu. Na místo ihned po nahlášení vyjíždí záchranné složky, pracovníci dopravního podniku vyklízejí stanici a evakuují cestující z uvíznutých souprav a dispečeři operativně řeší zajištění náhradní dopravy. To, jak náhradní doprava pojede, je již předem dáno díky vnitropodnikové normě, jen s přihlédnutím k aktuálním výlukám tramvajové dopravy nebo uzavírkám silnic.


Vyproštění osoby ve stanici Kolbenova na trase B (24. září 2015, HZS DPP).

Mezi mimořádnými události se stejně jako v roce 2014, kromě střetů metra s osobami dále nejčastěji objevuje nedovolený průjezd návěsti Stůj, ke kterému v loňském roce došlo v deseti případech. "Ve dvou případech pak došlo ke srážce s vraty depa a v jednom případě došlo během manipulace se soupravou metra k těžké újmě na zdraví zaměstnance depa v Hostivaři," uvedl mluvčí Drážní inspekce Filip Drápal.

Ani o kuriozní situace není v pražském metru nouze, a tak inspektoři řešili například v březnu srážku vlaku s víkem krabice na odpadky nebo v prosinci najetí soupravy metra na skateboard v kolejišti nebo střet vlaku s obložením tunelu.


Hasiči při manuálním odtlačení soupravy (24. září 2015, HZS DPP).

A která trasa co se týče počtu mimořádností vede? Zatímco nejdelší trasa se loni stala dějištěm nejméně mimořádných událostí - stalo se jich tady celkem 9, tak smutným favoritem se stala trasa metra B s celkem 12 událostmi. Na zelené trase A pak došlo k 10 případům, přičemž čtyři případy se staly na novém úseku z Dejvické na Nemocnici Motol. Mimochodem právě na konečné v Motole Drážní inspekce eviduje dva případy, kdy vlaková souprava projela návěst zakazující jízdu. 

U statistiky pak zůstaneme také v závěru. Z celkem 12 střetů metra s osobami se jich polovina stala na trase metra B, ve čtyřech případech pak na červeném 'céčku' a dva případy zastavily chod na trase A...


Vytažení mycího stroje z kolejiště na nástupiště (31. srpna 2015, HZS DPP).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!