Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ODTAJNĚNO! Pražský DP přichází o monopol!

PRAHA - Dopravnímu podniku hlavního města Prahy zvoní umíráček. Od poloviny letošního prosince totiž několik jeho linek na základě výsledku řádného výběrového řízení převzal Dopravní podniku města Ústí nad Labem.

Ropid ve spolupráci s radním pro dopravu nyní připravují další soutěž, tentokrát na zajištění autobusové dopravy v Letňanech...


Prezentační fotojízda na lince číslo 162 (16. listopadu 2013, František Živnůstka).

Výběrové řízení, které uniklo pozornosti jak dopravním nadšencům, tak i odborné veřejnosti, se uskutečnilo letos v létě. "Na základě zkušeností z Ústeckého kraje, který ve finálním vyúčtování ušetřil, jsme se rozhodli i my v Praze a vyhlásili jsme výběrové řízení. Přihlásily se do něj tři firmy, kromě pražského a ústeckého dopravního podniku šlo ještě o dopravce Redliner," potvrdil Dilip Frápal, tiskový mluvčí Ropidu.

Podle něj právě ústecký dopravní podnik nabídl nejnižší cenu a poměrně moderní autobusy, které již nepotřebuje kvůli převzetí části jeho linek Jiným dopravcem v Ústeckém kraji. Kromě toho se ústeckému dopravníku podniku podařilo také sehnat řidiče, kteří byli zvyklí na kvalitu předchozího zaměstnavatele - již zmíněné společnosti Redliner. Neověřené informace hovoří o tom, že vybraným řidičům nabídl o korunu vyšší hodinovou mzdu, vedení ústeckého dopravního podniku ale tuto informaci odmítlo potvrdit.


Také do Čimic se vydal ústecký autobus (16. listopadu 2013, František Živnůstka).

"Součástí první fáze výběrového řízení jsou denní linky číslo 162 a 169 a noční linky číslo 505 a 511, které ústecký dopravní podnik převzal od zahájení denního provozu v neděli 13. prosince," uvedl Frápal z Ropidu a dodal, že první reklamní jízdy se uskutečnily v sobotu 12. prosince večer.

Zatímco denní linky jsou pouze lokální a zajišťují přepravu z oblasti Dolních Chaber a Kobylis k metru, noční linky jsou daleko více využívané, a to především o víkendech. "I proto jednáme s Dopravním podnikem města Ústí nad Labem o tom, zda by nebylo lepší na linky číslo 505 a 511 místo patnáctimetrového autobusu nasadit vůz kloubový. Koncem ledna provedeme kompletní průzkum a případně přistoupíme k nápravě," dodal Frápal.


Noční spoj linky číslo 505 u Kobylis (16. listopadu 2013, František Živnůstka).

Iniciátorem výběrových řízení byl pražský radní pro dopravu Detr Polínek, který Informačnímu portálu Vlčoun.cz potvrdil, že se do výběrového řízení může přihlásit kdokoliv. "Není tak vyloučeno, že v dalším výběrovém řízení na autobusové linky v oblasti Letňan tak vyhraje třeba Dopravní podnik města Brna nebo některý ze slovenských dopravců," nastínil s tím, že podobný osud čeká také tramvajové linky. "Metro i nadále pražskému dopravnímu podniku zůstane, protože to nám sype dost," dodal.

O reakci na výsledek výběrového řízení jsme požádali také vedení pražského dopravního podniku. Jeho mluvčí Řaneta Ehková včera večer zaslala vyjádření, že proti výsledku soutěže se firma neodvolala. "Nyní doufáme, že se nám podaří prohrát také výběrové řízení v oblasti Letňan a Tupolevovy ulice, protože nemusí pořád hořet autobusy jenom nám," dodala závěrem.


Ústecký DP zajišťuje také linku 511 do Čakovic (16. listopadu 2013, František Živnůstka).

Doufáme, že jste dočetli až sem. A doufáme, že jsme vás tímto alespoň trochu pobavili. Už zase totiž jde o silvestrovský článek, jehož obsah je zcela smyšlený! Neberte jeho obsah proto vážně a přejeme vám pěkného Silvestra!

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!