Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Praze odstavili typ autobusů, které shořely

PRAHA - Požáry, které především začátkem prosince zlikvidovaly dva kloubové nízkopodlažní autobusy City Bus v Praze, přiměly dopravní podnik k dočasnému odstavení všech autobusů tohoto typu z provozu.

Vyškolení pracovníci se při kontrole zaměří na motorovou část vozů. Při dvou požárech v Tupolevově ulici nebyl nikdo zraněn...


Středeční požár autobus totálně zničil (2. prosince 2015, Týdeník policie).

"Dopravní podnik hlavního města Prahy odstaví dočasně z provozu všechny nízkopodlažní kloubové autobusy KbN City Bus – Euro 3 a Euro 4," informoval v pátek dopoledne tiskový mluvčí pražského dopravního podniku Jiří Štábl s tím, že celkem 47 autobusů projde mimořádnou kontrolou v souvislosti s nedávnými požáry dvou autobusů tohoto typu.

Podle zjištění Informačního portálu Vlčoun.cz byly vozy vyměněny již v průběhu noci ze čtvrtku na pátek, kdy je dopravní podnik stáhl z nočních linek a nahradil je jinými nízkopodlažními autobusy. Policisté začali v souvislosti s předchozími požáry prověřovat také možnost úmyslného zapálení.


Nebyl nikdo zraněn, DP ale raději vozy odstavil (2. prosince 2015, Týdeník policie).

Avizovanou kontrolu budou provádět vybraní speciálně proškolení pracovníci Dopravního podniku hlavního města Prahy a zaměří se při ní především na motorovou část autobusů. Následně rozhodnou o opravě případných zjištěných závad. "Před opětovným nasazením zpět do provozu bude po případných opravách provedena další kontrola tak, aby byla zajištěna maximální bezpečnost cestujících a bylo zamezeno opakování nedávných incidentů," dodal Jiří Štábl.

"Toto mimořádné dočasné protipožární opatření jsme se rozhodli přijmout jako důsledek dvou událostí v předešlých dnech. Bezpečnost cestujících i našich zaměstnanců je pro nás na prvním místě, proto nebudeme vybrané typy autobusů City Bus nasazovat zpět do provozu až do chvíle, než projdou důkladnou kontrolou," řekl generální ředitel pražského dopavního podniku Jaroslav Ďuriš.


Během druhého požáru byl zničen jen vlek autobusu (3. prosince 2015, Týdeník policie).

Požáry minulý týden postupně zdevastovaly dva autobusy. K prvnímu požáru došlo ve středu 2. prosince v podvečer v Tupolevově ulici v Letňanech, kde plameny zcela zničily celý kloubový autobus ev.č. 6508 vypravovaný z provozovny Klíčov. Podle předběžného šetření je na vině technická závada autobusu.

Ve čtvrtek 3. prosince odpoledne pak hasiči vyjížděli do stejné ulice k požáru druhého autobusu ev.č. 6532 stejné provozovny. I přesto, že se hasičům podařilo zachránit polovinu autobusu, tak jej dopravní podnik vyřadil ze stavu a čeká na likvidaci. Při obou požárech naštěstí cestující stihli včas vystoupit a nikomu se nic nestalo, policisté pouze museli po dobu požáru a zásahu uzavřít část Tupolevovy ulice.


Autobus ev.č. 6532 před devíti lety ještě v plné síle (28. září 2006, Vojta Beneš).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!