Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vážná nehoda tramvaje s busem: 23 zraněných

PRAHA - Vážná dopravní nehoda se stala v úterý odpoledne v pražských Modřanech. Na křižovatce poblíž zastávky Poliklinika Modřany se střetl kloubový autobus městské dopravy linky číslo 150 s tramvají linky číslo 17.

/AKTUALIZOVÁNO v 19.28 hodin/ Na místě bylo 23 zraněných, z toho 8 dětí. Doprava byla obnovena v půl sedmé...


Pohled na havarované vozy (28. dubna 2015, Policejní deník).

Ke střetu tramvaje s autobusem došlo na křižovatce ulic Generála Šišky a Československého exilu v 15.28 hodin. Tramvaj For City 15T ev.č. 9211 linky číslo 17 mířící z centra na konečnou Sídliště Modřany se tady střetla s kloubovým autobusem ev.č. 6727 na lince číslo 150 mířící z centra na konečnou Na Beránku. Následkem střetu tramvaj svojí přední částí vykolejila.

Záchranáři na místě ošetřili celkem 23 osob, z toho osm dětí. Všichni byli postupně, podle vážnosti zranění, rozvezeni do pražských nemocnic. Protože se na místě objevil větší počet zraněných, byl vyhlášen takzvaný Traumaplán a na místo vyjeli další zdravotníci.


Tramvaj po střetu navíc vyolejila (28. dubna 2015, Policejní deník).

"Příčiny nehody jsou nyní předmětem šetření Policie ČR a Drážní inspekce, které naši zaměstnanci poskytují maximální součinnost," informoval odpoledne tiskový mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl a dodal, že dopravce plně spolupracuje se záchrannými složkami tak, aby byl co nejrychleji zajištěn přesun zraněných cestujících do zdravotnických zařízení a co nejdříve obnoven provoz.

Celkově škody prozatím odhadnuty nebyly, nicméně prvotní odhady naznačují, že škoda bude v řádu miliónů korun. "Provoz na tramvajové trati je stále přerušen a bude obnoven až po nakolejení tramvaje a jejím odjezdu nebo odtažení," uvedl krátce po 18.00 hodině mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Tramvaje se rozjely v půl sedmé

Podle webu dopravního podniku se očekávalo obnovení provozu až ve 20.00 hodin, nakonec ale byla tramvaj velmi nakolejena a odtažena do vozovny rychleji, a tak byl provoz tramvají z Braníka do Modřan obnoven již v 18.34 hodin. Po dobu výluky byly tramvaje linek číslo 3 a 17 ve směru z centra zkráceny jen na konečnou Nádraží Braník a do Modřan jezdila náhradní autobusová doprava.


Policisté na místě museli řídit dopravu (28. dubna 2015, Policejní deník).

Podle prvotních odhadů dosáhne celková škoda výše cca 2 miliony korun. Na místě je kromě vyšetřovatelů také generální ředitel pražského dopravního podniku Jaroslav Ďuriš. "Celou událost nechám důkladně prošetřit. Cestujícím, kteří byli při nehodě zraněni, přeji brzké uzdravení," uvedl na místě.

Podle Drážní inspekce, která na místo dorazila během několika minut, zatím nejsou příčiny mimořádné události známy. "V rámci šetření bude provedena komisionální prohlídka na všech zúčastněných vozidlech, tak aby bylo možné vyloučit technickou závadu. Současně bude provedena kontrola řízení provozu v křižovatce a její nastavení," dodal v podvečer mluvčí Martin Drápal.


Poškození kloubového autobusu ev.č. 6727 po nehodě (28. dubna 2015, Policejní deník).

Na místě podle Policejního deníku zasahují jednotky HZS Praha ze stanic Modřany a Krč, jednotka hasičského záchranného sboru dopravního podniku, hlídky Policie České republiky a také pohotovostní vozy dopravního podniku. K nehodě dorazilo množství strážníků Městské policie a policistů.

Ti na místě řídili a odkláněli dopravu, hasiči pak společně se záchranáři třídili zraněné. Na místě samozřejmě působila inspektorka provozu Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy a také vedoucí lékař záchranné služby.


Pohled na nehodu bezprostředně po střetu (28. dubna 2015, Drážní inspekce).

Informační portál Vlčoun.cz situaci i nadále sleduje a o dalších informacích bude své čtenáře průběžně informovat aktualizacemi.

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!