Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Historická tramvaj rozveze Betlémské světlo

PRAHA - Dopravní podnik hlavního města Prahy i v letošním předvánočním čase přispěje k šíření sváteční atmosféry a vyšle v sobotu do ulic historickou tramvaj, která Pražanům rozveze tradiční vánoční Betlémské světlo.

Betlémské světlo jako tradiční symbol Vánoc i letos dorazí do České republiky. Do hlavního města jej dovezou skauti a skautky.


Betlémské světlo se objeví po celé centrální Praze (22. prosince 2012).

Pro plamínek, představující přátelství, klid a mír, se i tentokrát do Vídně vypravili brněnští skauti. Putuje každoročně až z Betléma a dostává se tak do velkého množství domácností v Evropě. Slavnostní předání Betlémského světla do rukou pražského arcibiskupa, kardinála Dominika Duky, pražské primátorky Adriany Krnáčové, místostarosty Junáka Jiřího Navrátila a dalších významných osobností proběhne dnes v 15.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě.

"Letos je to již 25 let, co skauti a skautky přinášejí Betlémské světlo do všech krajů v republice. Šíření tohoto symbolu klidu, přátelství a naděje se za tu dobu stalo součástí předvánočních tradic," popisuje význam akce pro skauty a skautky Josef Výprachtický, starosta Junáka.

Tramvaj vyjede na šest tras

Historická tramvaj převážející Betlémské světlo vyjede během sobotního odpoledne na šesti trasách. Jízdy historickou tramvají s Betlémským světlem jsou zdarma. Navíc každý, kdo si přijde k lucerničce skautů připálit svou svíčku nebo lucernu, dostane od nich k této příležitosti pamětní záložku.


Lidé si budou moci zapálit svojí svíčku a donést tak světlo až domů (22. prosince 2012).

Kdo si nestihne přinést domů Betlémské světlo z historické tramvaje, má možnost si jej vyzvednout ve vybraných kostelích v rámci projektu Křesťanské Vánoce. V sobotu 20. prosince pak budou skauti Betlémské světlo také předávat od 13 hodin ve skautském stánku na vánočních trzích na Náměstí Míru. 

Ve 13.00 hodin vůz vyrazí z výstaviště přes Náměstí Republiky a Náměstí Míru pojede na Olšanské hřbitovy. Odtud ve 4.20 hodin vyrazí po trase linky 11 na Náměstí Bratří Synků a odtud pak v 15.15 hodin bude pokračovat přes Albertov a Václavské náměstí zpět na Výstaviště. Odtud pak přes Palmovku v 16.30 vyrazí na Florenc. Poslední štaci pak vyrazí v 17.30 z Florence okolo Národního divadla na Smíchovské nádraží a odtud v 18.30 hodin přes Újezd a Malostranskou na Vozovnu Střešovice, kde přibližně v 19.00 hodin skončí.


Historická tramvaj bude stylově vyzdobená (22. prosince 2012).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!