Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Staroměstské jsou eskalátory v pořádku

PRAHA - Dopravní podnik kontroluje eskalátory v několika stanicích metra. V pátek dokonce uzavřel Staroměstskou, protože měl podezření na podobnou závadu, při které se v listopadu zranili cestující.

Druhý den se ale Staroměstská znovu otevřela, protože technici dopravního podniku nenalezli žádnou závadu.


V pátek byla uzavřena stanice Staroměstská (5. prosince 2014, Lukáš Pokorný).

Pražský dopravní podnik zjistil konkrétní příčinu technické závady na eskalátorech firmy Kone ve stanici metra Můstek z 27. listopadu. Jezdící schody se tehdy daly do zpětného pohybu, na základě čeho se zranili tři cestující. Rozborem soustrojí byla zjištěna závažná vada planetové spojky mezi motorem a převodovkou.

Na základě toho bylo následující den odstaveno celkem devět eskalátorů stejné firmy. Po zjištění konkrétní příčiny pak v pátek 5. prosince musel zcela uzavřít také stanici Staroměstská. "Z preventivních a bezpečnostních důvodů byly eskalátory ve stanici Staroměstská odstaveny v 9.52 hodin," informoval mluvčí Jiří Štábl. Původně se předpokládalo, že se stanice neotevře dříve, než za 14 dnů.

Cestujícími pomáhali informátoři

V tramvajích a metru se tak rozezněla hlášení o uzavření stanice, kterou soupravy metra pouze projížděly a na Staroměstskou byli vysláni také informátoři v reflexních vestách. "Žádná mimořádná opatření v povrchové dopravě nejsou realizována, jsou zde pravidelné tramvajové linky a linka autobusu číslo 207," dodal Štábl.


Hrozilo, že se objeví závada podobná Můstku (5. prosince 2014, Lukáš Pokorný).

Nakonec se ale podezření na závadu nepotvrdilo, a tak dopravní podnik mohl už v sobotu 6. prosince takřka po 17 hodinové výluce, stanici metra Staroměstská znovu otevřít. Potvrdilo se, že jsou eskalátory pro provoz bezpečné.

"Původní předpoklad čtrnáctidenního uzavření stanice se naštěstí nepotvrdil. Jednalo se o prvotní odhad pro případ, že by na eskalátorech stejné značky byla nalezena vada jako u eskalátorů ve stanici Můstek," poznamenal Jiří Štábl s tím, že dopravní podnik hned od začátku avizoval, že časový údaj bude upřesněn podle skutečné aktuální situace.

Primátorka bude chtít vysvětlení

Původní předpoklad ale rozčílil primátorku Prahy Adrianu Krnáčovou. "Jsem velice ráda, že je stanice v této předvánoční době otevřena. Vnímám, že bezpečnost cestujících je na prvním místě, ale budu od generálního ředitele dopravního podniku požadovat vysvětlení avizovaného uzavření stanice na 14 dní," nechala se slyšet Krnáčová.


Kontroly ostatních eskalátor nadále probíhají (6. prosince 2014, Lukáš Pokorný).

Dopravní podnik hlavního města Prahy zahájil kontroly eskalátorů dodaných firmou Kone druhý den po incidentu, ke kterému došlo 27. listopadu ve stanici Můstek. Během jízdy totiž došlo k zastavení a následnému zpětnému pohybu schodů. Při tom došlo k pádu několika cestujících, tři z nich byli zraněni.

"Při šetření příčiny technické závady na eskalátorech od firmy KONE ve stanici metra Můstek (ze dne 27. 11. 2014) byla zjištěna závažná vada planetové spojky mezi motorem a převodovkou," upřesnil mluvčí dopravního podniku. Ihned poté proto dopravce odstavil eskalátory ve stanicích metra Hlavní nádraží (trasa C), Florenc (trasa C), Můstek (trasa B) a Náměstí Republiky (trasa B).


Uzavřené eskalátory na Můstku (6. prosince 2014, Lukáš Pokorný).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!