Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Kvůli výluce metra museli cestující tramvají XA

PRAHA - Náměstí Míru. Konečná stanice, prosíme, vystupte. Tuhle větu slýchali cestující, kteří o uplynulém víkendu jeli metrem z Depa Hostivař do centra Prahy. Dál museli přestoupit do pendlující soupravy nebo po svých.

Pražský dopravní podnik pokračoval v přípravách na zahájení provozu z Dejvic do Motola, kam zapojoval zabezpečovací zařízení.


Souprava metra končící ve stanici Náměstí Míru (8. listopadu 2014).

Provoz metra mezi Můstkem a Dejvickou utichl v sobotu ráno. Ve stanici metra Dejvická nyní dochází k přepojování stávajícího zabezpečovacího zařízení AŽD-71, které bude v souvislosti s plánovaným prodloužením linky metra do Motola nahrazeno elektronickým stavědlem.

"Během první fáze příprav na prodloužení metra A byly postupně přepojeny veškeré vnější prvky v kolejišti a tunelech, tzn. veškerá kabeláž od stávajících návěstidel, přestavníků a kolejových obvodů ze staré reléové místnosti do nové," uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl a dodal, že během uplynulého víkendu byla činnost elektronického stavědla a vlakového zabezpečovače podrobně zkoušena.


Náhradní dopravu zajistila linka XA (8. listopadu 2014).

V průběhu zatím poslední výluky ve dnech 8. a 9. listopadu se pracovalo na dokončení prací, které dopravní podnik nemohl realizovat za provozu. "Následně budou provedeny komplexní zkoušky všech funkcí nového elektronického zařízení včetně vlakového zabezpečovače,“ vysvětlil Zdeněk Rampa, vedoucí odboru Řízení provozu.

Přepojování zabezpečovacího zařízení se ale muselo uskutečnit při souvislé a nepřetržité výluce, a proto Dopravní podnik hlavního města Prahy musel v části trasy A metra o víkendu zcela zastavit provoz.


Jízdní řády i letáky o výluce na zastávkách nechyběly (8. listopadu 2014).

Vlakové soupravy tak jezdily takzvané "malé kolo", tedy z Depa Hostivař pouze na Náměstí Míru. V této stanici si pak cestující mohli přestoupit do soupravy na protější koleji, která pendlovala mezi stanicemi Náměstí Míru - Muzeum - Můstek.

Stáhněte si...
- Informační leták o výluce metra Dejvická - Můstek si stáhněte zde.
  (zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy, a. s.)


Pendl přijíždějící na Místek, odkud se bude vracet na Náměstí Míru (8. listopadu 2014).

Ani tentokrát nenechal dopravce cestující na holičkách, a tak zajistil hned dvě linky náhradní tramvajové dopravy. První, standardně označená jako XA, jezdila z Nádraží Podbaba přes Dejvickou, Hradčanskou, Malostranskou, Staroměstskou, Národní třídu, Václavské náměstí, Náměstí Republiky a Malostranskou zpět na Nádraží Podbaba. Druhá linka označená jako číslo 35 pak jezdila v protisměru linky XA.

Na uvedené linky byly převážně nasazovány vozy Škoda 15T ForCity. Objevily se ale také vozy T3 a T6. V sobotu ráno byla nasazena na jedno pořadí také cedulová T3M, ale po pár hodinách byla z důvodu poruchy stáhnuta.


Z Dejvické na Hradčanskou byly prodlouženy i autobusové linky (8. listopadu 2014).

Především z provozních důvodů musela být uvolněna smyčka Nádraží Podbaba, a tak linky číslo 5 a 8 byly ve směru z centra odkloněny z Hradčanské přes Hládkov na Malovanku. V úseku Hradčanská - Nádraží Podbaba je plně nahradily linky XA a číslo 35.

Pro posílení dopravy mezi Dejvicemi a Hradčanskou pak byly navíc ještě prodlouženy autobusové linky číslo 107, 119 a 147.


V protisměru linky XA byla vedena zvláštní linka číslo 35 (8. listopadu 2014).

U uzavřených stanic metra nebo v jejich těsné blízkosti informovali cestující veřejnost pracovníci dopravního podniku o způsobu náhradní přepravy za přerušený provoz metra. Kromě toho pak byly k dispozici také letáčky o výluce a hlášení ve zbylých stanicích metra.

O následující víkendu se zastaví metro mezi Náměstím Míru a Depem Hostivař. Na Želivského se bude opravovat trať.


Linky číslo 5 a 8 byly odkloněny na Malovanku (8. listopadu 2014).

Praha teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Redakce Praha:

201 praha
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček
- František Živnůstka
- Martin Röslein

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Česká republika teď

zdroj: http://worldcamera.net/

zdroj: http://worldcamera.net

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!