Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Opravy průtahu opět brzdí provoz zlínské MHD

ZLÍN - Práce na rekonstrukci průtahu Zlínem opět brzdí dopravu. Zatímco silničáři již dokončují opravu vozovky u městského divadla, nyní pracují v úseku mezi Náměstí Míru a Náměstím Práce. 

Cestující čeká řada krátkodobých výluk. Jedna z nich se uskuteční ve čtvrtek, kdy trolejbusy několik hodin neprojedou z Náměstí Práce směrem na Čepkov...


Silničáři během prací v centru Zlína (10. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Ředitelství silnic a dálnic i v letošním roce pokračuje s plošnou obnovu povrchu vozovky na silnici I/49 v centru Zlína. Práce silničářů na třídě Tomáše Bati v úseku od Městského divadla po polikliniku a v ulici Osvoboditelů totiž představují výrazný zásah do plynulosti silničního provozu v centru Zlína. Dopravní omezení s různými dopady na městskou dopravu jsou plánována podle postupu prací v osmi etapách až do 15. srpna, tedy do termínu oblíbené Barum Rallye. Ta se v letošním roce koná od 16. do 18. srpna. 

"Po dohodě se zhotovitelem obnovy vozovek máme připraveno několik variant provozu městské hromadné dopravy v centru Zlína. Smyslem těchto výlukových opatření je zabezpečit cestujícím i během prací silničářů městskou dopravu v co nejméně změněném rozsahu a s co nejmenšími zpožděními," informoval vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař. Až do 18. července mohou vozidla MHD projíždět po Třídě Tomáše Bati pouze ve směru od Městského divadla k nemocnici. V opačném směru do centra města bude provoz MHD vyloučen a linka číslo 31 tak jezdí z Jaroslavic po Štefánikově ulici a linka číslo 70 jezdí po Třídě 2. května. 


Práce omezí provoz v křižovatce s Gahurovou ulicí (10. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Práce v současné době pokročily tak, že silničáři pracují v jednotlivých jízdních pruzích mezi Náměstím Míru a Náměstím Práce. Spoje linky 31P jsou tak až do 18. července vedeny od zastávky Náměstí Míru bez zastavování závlekem přes okružní křižovatku ve Vodní ulici. Důvodem bude nemožnost levého odbočení z Třídy Tobáše Bati do Gahurovy ulice. Závlekem vznikne na lince zpoždění asi 4 minuty. Během července, dvakrát po dobu asi tří hodin, pak nebude možné levé odbočení ze Štefánikovy ulice do Gahurovy ulice. Trolejbusy na linkách číslo 6, 10 a 14 cestou ve směru na Jižní Svahy jezdit po objízdné trase ulicí Osvoboditelů a na zastávkách Školní a Náměstí Míru zastavovat nebudou. První z těchto výluk proběhne ve čtvrtek od 10.00 do 13.00 hodin. 

A trolejbusů se pak dotkne ještě jedno omezení. Od 10. do 15. srpna nebudou moci vozidla MHD zajíždět na obratiště Antonínova. Týká se to linek číslo 7, 13, 14, 35 a 36. Jejich trasy budou v tomto období přesměrovány na obratiště Sportovní hala. Nebudou tedy zastavovat na zastávkách Antonínova ani Poliklinika. O všech změnách v provozu MHD budou cestující informováni výlukovými jízdními řády na zastávkách nebo operativními informacemi na elektronických zastávkových panelech.


Tudy ve čtvrtek trolejbusy asi tři hodiny nepojedou (10. července 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!