Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Za jízdu ve zlínské MHD brzy půjde platit kartou

ZLÍN - Již v průběhu listopadu bude možné v trolejbusech a autobusech ve zlínské městské dopravy platit jízdné bankovní kartou. Již koncem srpna bude spuštěn e-shop pro nákup časového jízdného.

Zakoupená jízdenka se nebude tisknout na papír, při případné kontrole se prokážou bankovní kartou, kterou přiloží k revizorově čtečce...


Prezentace nového odbavovacího systému na dni otevřených dveří (8. června 2024, DSZO)

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice představila nový odbavovací systém ve vozidlech městské dopravy při Dnu otevřených dveří, který se konal v první polovině června. Cestující budou moci zaplatit jízdné přímo ve voze přiložením bezkontaktní bankovní karty, mobilu nebo hodinek k elektronickému terminálu. Ty budou umístěny u každých dveří vozidla. Nová služba začne fungovat v průběhu listopadu a prosince. Náklady na pořízení nového odbavovacího systému představují částku 14,9 milionu korun, přičemž 12,7 milionu bude činit dotace Evropské unie.

"Jsem rád, že se podařilo úspěšně připravit nový odbavovací systém. Zároveň chválím dopravní společnost za to, že tímto krokem zajistí integraci krajské dopravní karty Zetka, což umožní pozdější zapojení městské dopravy do Integrované dopravy Zlínského kraje," uvedl náměstek primátora pro dopravu Michal Čížek. Nové terminály jsou určeny k platbám jednotlivého jízdného běžnými bezkontaktními bankovními kartami a budou podporovat také platební karty nahrané v mobilních telefonech nebo hodinkách.


Prezentace nového odbavovacího systému na dni otevřených dveří (8. června 2024, DSZO)

Zakoupená jízdenka se nebude tisknout na papír, v případě potřeby si ji ale cestující budou moci vytisknout z e-shopu. Při kontrole se prokážou bankovní kartou, kterou přiloží k revizorově čtečce. "Nadále ponecháme možnost využívat papírové jízdenky nebo SMS jízdenky, ale podle zkušeností z jiných dopravních podniků očekáváme, že většina cestujících brzy přejde na platby kartou," ubezpečil ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.

Dopravce spustí na konci srpna e-shop, který umožní nákup časového jízdného on-line, tedy bez nutnosti návštěvy předprodeje jízdenek. Informace o platném časovém kuponu cestujícího bude opět dostupná prostřednictvím jeho bankovní karty. Tento krok umožní, aby se platební karta, mobil nebo hodinky staly jízdenkou v MHD. Z jejího jedinečného čísla, takzvaného tokenu, revizor zjistí, jestli je v systému evidovaná platná jízdenka. Revizor si načte také fotografii držitele karty, aby se předešlo podvodům a zneužívání jedné jízdenky více osobami. Samozřejmostí bude také tisk jízdenek pro účetní účely z prostředí e-shopu.


Prezentace nového odbavovacího systému na dni otevřených dveří (8. června 2024, DSZO)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!