Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Oprava silnice zkrátila trolejbusy do Malenovic

ZLÍN - Se zpožděním a menšími dopravními komplikacemi musí počítat cestující v MHD mezi Zlínem a Otrokovicemi. Z důvodu pokračující rekonstrukce komunikace I/49 jsou dokonce trolejbusové linky zkráceny. 

Pokud tak cestující jezdí ze Zlína do Otrokovic obvykle trolejbusem, musí si v Malenovicích u Centra přestoupit na náhradní autobusovou linku 70X...


Autobus náhradní linka 70X u Centra (4. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Až do konce dubna probíhá rekonstrukce a obnova povrchu vozovny mezi Malenovicemi a nájezdem na dálnici D55 u Otrokovic. akce navazuje na opravu, která se uskutečnila v centru Zlína loni v létě. Ačkoli provoz je jen zúžen na jeden jízdní pruh v každém směru s rizikem tvorby kolon především v odpolední špičce, Dopravní společnost Zlín - Otrokovice přijal dopravní opatření k eliminaci zpoždění. Pro cestující mezi Zlínem a Otrokovicemi to znamená jeden přestup navíc. 

Od 2. dubna do 14. dubna tak platí dopravní opatření. Trolejbusové linky číslo 2 a 6, které jezdí ze Zlína do Otrokovic, jsou až do neděle 14. dubna zkráceny na obratiště Malenovice-Centro. V celé své trase jezdí jako linka 2X a 6X. Večerní a noční spoje linky 2 jsou pak vedeny podle platných jízdních řádů. Ve zbývající části trasy mezi Malenovicemi a Otrokovicemi je tak v denním provozu vedena zvláštní autobusová linka 70, která tak tvoří náhradní autobusovou dopravu. Na linku jsou nasazovány jak kloubové, tak i standardní autobusy. 


Začátek prací ve směru z Malenovic k Otrokovicím (4. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

V zastávce Malenovice Centro vznikl improvizovaný přestupní uzel mezi trolejbusovými linkami 2X a 6X ve směru od Zlína a náhradní autobusovou dopravu 70X z Otrokovic. Přes den nejsou z důvodu možného zpoždění přípoje garantovány, večer už ano. "Pro větší jistotu cestujících zavede Dopravní společnost Zlín - Otrokovice večer po 22.00 hodině garantované přestupy na obratišti Malenovice Centro mezi linkami 2X, 6X a 70X a následně na zastávce Otrokovice-pošta na linku 55 a 57," doplnil pak tiskový mluvčí Dopravní společnosti Vojtěch Cekota. 

Kromě těchto změn je až do 14. dubna, a následně také od pondělí 22. do neděle 28. dubna linka číslo 10 zkrácena na linku číslo 14. Na vozech zkrácené linky bude linkové označení 10X a spoje budou zkráceny na obratiště Antonínova. První ranní spoje linky číslo 10 ze Středové do Malenovic zůstanou v provozu. Odjezd ze Středové je ve 3.57, 4.12, 4.25, 5.03 a 6.33 hodin. Z Malenovic platí odjezdy na Středovou v 4.23 a 6.01, je zachován i spoj v 7.04 hodin z Malenovic na Lesní čtvrť. 


Trolejbusové linka 2 a 6 končí v Malenovicích u Centra (4. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

V období od 15. do 21. dubna výluka nebude. Linky číslo 2, 6 a 10, a současně také linka číslo 70 se tak vrátí do původních tras, z důvodu postupujících prací ale budou pravděpodobně vznikat zpoždění spojů kvůli stavebním pracím. Od 22. dom 28. dubna pak budou linky 2 a 6 vedeny podle platných jízdních řádů v celé trase, ale linka číslo 10 bude zkrácena na Antonínova. 

"Omlouváme se cestujícím za předpokládané komplikace v dopravě. Předem na práce silničářů a dopravní omezení upozorňujeme, aby lidé mohli zvolit například dřívější spoj a počítali se zdržením. Naše plánovaná opatření, zejména rozdělení linek 2X, 6X a 70X, by měla přispět k tomu, aby se zpoždění z úseku opravované silnice nepřenášela do vzdálenějších částí sítě MHD ve Zlíně ani v Otrokovicích," uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař.

Čtěte také...
Silničáři se vrací, zlínskou MHD potrápí výluky (vydáno 28. března 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Ve špičce se v obratišti sjedou i více jak tři trolejbusy (4. dubna 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!