Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Silničáři se vrací, zlínskou MHD potrápí výluky

ZLÍN - Se změnami musí počítat cestující, kteří po dobu následujících čtyř až pěti týdnů pojedou městskou dopravou. O Velikonocích začnou na Zlínsku hned dvě uzavírky, na které naváže další trvající až do konce dubna.

Omezení se dotknou především trolejbusových linek, které neprojedou standardní trasou k Baťově nemocnice ani z Malenovic do Otrokovic...


Ilustrační foto (21. července 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravu ve Zlíně a Otrokovicích zkomplikují o Velikonocích opravy frekventovaných železničních přejezdů na Podvesné XVII a v Kvítkovicích. Budou přerušeny i trasy pravidelných linek MHD. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice připravila rozsáhlý systém výlukové dopravy. Železniční přejezdy ve Zlíně na Podvesné XVII a v Otrokovicích-Kvítkovicích na začátku třídy Osvobození budou od rána v sobotu 30. března do 18.00 hodin v úterý 2. dubna z důvodu opravy uzavřeny pro veškerý provoz. Pro vlaky bude zavedena náhradní autobusová doprava, přerušené linky MHD budou nahrazeny výlukovými trasami.

Omezení na Podvesné potrvá jen přes Velikonoce

V době uzavření přejezdu v Podvesné budou linky číslo 8 a 9 zkráceny a budou jezdit z Jižních Svahů s označením 8X a 9X pouze do centra Zlína. Ze zastávky Školní projedou trolejbusy kolem kostela a napojí se na svou trasu na zastávce Náměstí Míru, aby se vracely zpět na sídliště. Dopravní obslužnost vynechaného úseku původní linky číslo 9 ve Štefánikově ulici bude zajištěna pouze trolejbusovými linkami číslo 1, 11 a 12. Cestující z linky 9X budou muset na zastávce Školní přestupovat. "Dopravní obslužnost vynechaného úseku původní linky 8 zajistí cestujícím ve stejných odjezdových časech zvláštní posilová linka 2e, která bude vedena z obratiště Sportovní hala na točnu Bartošova čtvrť. Kromě ní bude vedena na Bartošovu čtvrť ještě linka 2X z Malenovic.


Ilustrační foto (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Trolejbusové linky číslo 2 a 6 ze Zlína budou v době uzavírky přejezdu mezi Otrokovicemi a Kvítkovicemi označeny jako 2X a 6X a budou zkráceny ze Zlína jen na obratiště Malenovice-Centro. Při jízdě do Otrokovic si cestující na zastávce Malenovice-Centro přestoupí na výlukovou autobusovou linku s označením 70X, která zastaví dále na Trávníkách, Kvítkovicích-Zlínské. Linka 70X nebude zastavovat na zastávkách Pneumatikárna, Teplárna, U Dřevnice, Nadjezd a Otrokovice-náměstí. V opačném směru zastaví autobusy linky 70X na zastávce Otrokovice-žel. stanice, Dr. E. Beneše, Otrokovice-pošta a potom až na zastávkách Kvítkovice-Zlínská, Trávníky, Malenovice-obch. zóna.

V Otrokovicích a Kvítkovicích se výluka dotkne místních autobusových linek číslo 55, 56 a 93, které standardně přejíždějí přes kvítkovický přejezd mezi oběma městskými částmi. Výlukový provoz zde bude organizován odlišně v nepracovních dnech a v pracovní den 2. 4. Cestující najdou v konkrétních případech informace na vyvěšených přechodných jízdních řádech. 


Ilustrační foto (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Prakticky ve stejném rozsahu pak bude provozována také městská doprava od 2. do 28. dubna, kdy bude probíhat obnova povrchu čtyřpruhové silnice I/49 mezi areálem ZPS Malenovice a dálnicí D55. "V prostoru stavebních prací lze očekávat vznik kolon vozidel a s tím i negativní dopady na provoz MHD. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice přijímá vlastní opatření, aby fungování MHD na této trase a v celé síti bylo narušeno co nejméně," ubezpečil tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota. 

Dubnové práce silničářů na komunikaci I/49 mezi Malenovicemi a Otrokovicemi budou členěny do několika etap s různými dopravními omezeními. V období od 2. do 14. dubna budou trolejbusové linky číslo 2 a 6 zkráceny na obratiště Malenovice-Centro a označeny 2X a 6X. Bude zavedena výluková linka 70X v trase Malenovice-Centro - Otrokovice-žel. st. Ve stejném období, a následně také ještě od od 22. do 28. dubna bude linka 10 zkrácena do trasy linky číslo 14 s ukončením na Antonínově. Na vozech zkrácené linky bude linkové označení 10X. Vybrané ranní spoje pak pojedou v celé trase. 


Ilustrační foto (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Pro větší jistotu cestujících zavede Dopravní společnost Zlín - Otrokovice večer po 22.00 hodině garantované přestupy na obratišti Malenovice-Centro mezi linkami 2X/6X a 70X a následně na zastávce Otrokovice-pošta na linku 55/57. Harmonogram je předběžný a může se v závislosti na postupu prací silničářů operativně měnit. Kompletní informace včetně úprav jednotlivých spojů najdou cestující na webových stránkách Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice. 

Opatření zamezí přenášení zpoždění do Zlína

"Omlouváme se cestujícím za předpokládané komplikace v dopravě. Předem na práce silničářů a dopravní omezení upozorňujeme, aby lidé mohli zvolit například dřívější spoj a počítali se zdržením. Naše plánovaná opatření, zejména rozdělení linek číslo 2X, 6X a 70X, by měla přispět k tomu, aby se zpoždění z úseku opravované silnice nepřenášela do vzdálenějších částí sítě MHD ve Zlíně ani v Otrokovicích," vysvětlil závěrem vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař.


Ilustrační foto (2. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!