Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Do systému IDS se zapojí i kroměřížská MHD

KROMĚŘÍŽ - Městská doprava v Kroměříže se od dubna plně zapojí do Integrované dopravy Zlínského kraje. Právě kraj nyní pracuje na tom, aby byly všechny systémy MHD zapojeny do jednotného krajského tarifu.

Od dubna se do systému krajské dopravy zapojí také vsetínská MHD, patrně ještě letos pak i městská hromadná doprava ve Zlíně a Otrokovicích...


Představení jednoho ze dvou nových autobusů pro MHD (27. března 2024, MÚ Kroměříž)

Kroměřížská MHD se zapojí do systému Integrovaná doprava Zlínského kraje. Snahou hejtmanství je začlenit všechny provozované městské hromadné dopravy v kraji do jednotného tarifního systému. Cestování veřejnou dopravou se díky tomu stane pro obyvatele Kroměříže jednodušší. "Díky sjednocení tarifů a plateb bude cestování po Zlínském kraji přehlednější. Cestující si také nebudou muset pořizovat více jízdních dokladů v podobě předplacených či slevových karet, jako je tomu doposud," vysvětlil Radek Doležel s tím, že podpis deklarace je prvním krokem, přesné podmínky i termín zapojení MHD Kroměříž do krajské integrované dopravy bude předmětem dalšího jednání představitelů města a hejtmanství.

"Občané si pak koupí jednu jízdenku, kterou budou moci použít na cestování vlakem, linkovým meziměstským autobusem a také na jízdu městskou hromadnou dopravou v Kroměříži," popsal systém starosta Tomáš Opatrný. Při příležitosti podpisu deklarace dnes představilo vedení města Kroměříž také dva nové hybridní autobusy značky MAN, které doplní flotilu kroměřížské městské hromadné dopravy. Oba vozy kombinují pohon na naftu a elektřinu, dohromady přišly na zhruba 11,7 milionu korun.


Nové autobusy začnou brzy jezdit v kroměřéžské MHD (27. března 2024, MÚ Kroměříž)

Od července loňského roku je do jednotného tarifního systému Zlínského kraje už plně integrovaná MHD v souměstí Uherské Hradiště - Staré Město - Kunovice. Od dubna letošního roku pak bude do krajského systému integrované dopravy začleněna městská hromadná doprava ve Vsetíně. "Tímto krokem dojde ke zrušení stávajících tarifních a přepravních podmínek MHD Vsetín a sjednocení s tarify Integrované dopravy Zlínského kraje," uvedl místostarosta Petr Kudlík a dodal, že od uvedeného data bude v MHD zvýšeno jednorázové jízdné z 12 na 15 korun.

Současně s tím také pokračují přípravy integrace zlínské městské hromadné dopravy. "Únorový podpis dohody je prvním krokem k tomu, abychom se s oběma městy domluvili na společných tarifních a odbavovacích principech, které umožní cestování na společný jízdní doklad jak krajskými linkami, tak městskou hromadnou dopravou na území Zlína a Otrokovic. Už letos začne jako společná platforma fungovat nová mobilní aplikace pro placení jízdného," uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Radek Doležel. 

Čtěte také...
Vsetínská MHD se zapojí do IDS, jízdné zdraží (vydáno 5. března 2024)
Zlínská MHD se letos integruje do systému IDS (vydáno 15. února 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Do krajské dopravy se od dubna zapojí také Vsetín (5. ledna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!