Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vsetínská MHD se zapojí do IDS, jízdné zdraží

VSETÍN - Městská hromadná doprava na Vsetíně se na základě rozhodnutí zastupitelů zapojí od 1. dubna do systému Integrované dopravy Zlínského kraje. Cestování bude díky tomu výrazně jednodušší.

Cena jízdenky se sice zvedne z dosavadních 12 na 15 korun, jediná jízdenka postačí na jízdu autobusy MHD i příměstské dopravy a také vlaky...


Vsetínská MHD bude začleněna do systému IDS (5. ledna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Od 1. dubna pojedou cestující ve Vsetíně na jednu jízdenku jak městskou hromadnou dopravou, tak i krajskými autobusy a vlaky. Dlouhodobým záměrem města Vsetín a Zlínského kraje je zjednodušit cestujícím využití prostředků veřejné dopravy bez ohledu na jejího objednatele. "Cílem je, aby cestující v rámci území Zlínského kraje mohl cestovat a přestupovat mezi jednotlivými spoji na jediný doklad bez ohledu na to, zda jde o vlak či autobus příměstské nebo městské hromadné dopravy," vysvětlil místostarosta Petr Kudlík. Za tímto účelem Zlínský kraj zřídil systém Integrované dopravy Zlínského kraje, k němuž postupně přistupují MHD jednotlivých měst. Na základě rozhodnutí městských zastupitelů se do IDZK zapojí také vsetínská MHD.

"Tímto krokem dojde od 1. dubna ke zrušení stávajících tarifních a přepravních podmínek MHD Vsetín a sjednocení s tarify Integrované dopravy Zlínského kraje," uvedl místostarosta Kudlík a dodal, že od uvedeného data bude v MHD zvýšeno jednorázové jízdné z 12 na 15 korun, avšak současně bude také prodloužena přestupní doba z 30 na 45 minut. Ta bude navíc nově platit jak pro autobusy MHD, tak i příměstskou dopravu a vlakové spoje Integrované dopravy Zlínského kraje, a to v rámci celé tarifní zóny číslo 460, do níž spadají kromě území města Vsetín také obce Ústí a Janová.


Cena jízdného se zvýší z 12 na 15 korun (5. ledna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Pro zakoupení předplatného jízdného, které bude oproti tomu současnému cenově příznivější, bude nově potřeba pro všechny prostředky veřejné dopravy na území kraje jediný nosič - takzvaná karta Zetka. "Vybrat si přitom lze mezi sedmidenním, měsíčním, čtvrtletním nebo ročním předplatným. Cestující si může pořídit i více tarifních zón v rámci celého kraje, přes které pravidelně cestuje, a takto si je nahraje na kartu Zetka. Tu lze již nyní zakoupit on-line na webu Integrované dopravy Zlínského kraje nebo na přepážce společnosti Arriva vlaky ve vsetínské železniční stanici. V březnu bude spuštěn prodej také v přepravní kanceláři MHD ve věžovém domě," doplnil místostarosta Kudlík.

Podle místostarosty si je město vědomo faktu, že součástí tarifního systému Integrované dopravy Zlínského kraje nejsou některé výhody, jichž mohou využít cestující vsetínskou MHD v současnosti. "Jde například o slevy pro seniory nad 70 let či bezplatné jízdné pro doprovod dětí do 3 let věku, převoz kočárku a držitele karet ZTP a ZTP/P. Do doby začlenění MHD do integrovaného dopravního systému se budeme snažit tyto problémy v součinnosti se Zlínským krajem vyřešit tak, aby uvedené výhody zůstaly v platnosti," uzavřel Kudlík.


NOvě začne v MHD platit také karta Zetka (5. ledna 2021, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!