Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Z-Group na Kroměřížsku zařadil nové autobusy

KROMĚŘÍŽ - Šest zbrusu nových nízkopodlažních autobusů Iveco Crossway LE 12 M jezdí na Kroměřížsku. Do konce roku pak zdejší dopravní společnost Z-Group bus pořídí ještě dalších devět nových autobusů.

Autobusový dopravce Z-Group bus, který na Kroměřížsku zajišťuje pro Zlínský kraj dopravní obslužnost, do nákupu nových vozů investoval 30 milionů korun...


Nové autobusy na Kroměřížsku (7. února 2024, Z-Group bus)

Nové autobusy přináší cestujícím větší pohodlí a vyšší komfort cestování. Jsou nízkopodlažní, klimatizované a je možné v nich platit jízdné kartou. Uvnitř jsou vybaveny nejrůznějšími informačními prvky. Zvenku jsou olakovány ve firemních barvách Z-Group bus. Všech šest nových autobusů již je nasazeno do provozu. V následujících měsících pak tuto flotilu doplní ještě dalších devět nových autobusů, a to během července k nim přibydou další čtyři nové vozy a poté v prosinci dalších pět nových autobusů.

"Nové moderní autobusy již jezdí v Kroměříži, Bystřici pod Hostýnem a v Holešově, zajíždí i přímo na Hostýn. Ročně je čeká na celém Kroměřížsku více než 4,1 milionu najetých kilometrů," informoval tiskový mluvčí autobusového dopravce Z-Group bus Miroslav Slaný.


Cestující vozí na Kroměřížsku nové autobusy, jezdí i na Hostýn (7. února 2024, Z-Group bus)

Autobusy jsou částečně nízkopodlažní, umožňují tedy bezproblémový a pohodlný nástup i výstup cestujících. Jsou dlouhé 12 metrů. Pohání je naftový pohon splňující přísnou emisní normu EURO 6 E. "Každý z nich pojme 45 sedících cestujících. Vozům nechybí výkonná klimatizace," doplnil Miroslav Slaný s tím, že cestující mají také možnost platit jízdné platebními kartami přímo v autobuse.

Z-Group bus zabezpečuje dopravní obslužnost na Kroměřížsku ve Zlínském kraji na základě vysoutěžené smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě od roku 2021 do roku 2030. Oblast tehdy v soutěži získal dopravce Krodos Bus, který posléze zfúzoval do Z-Group bus. Předtím dopravní obslužnost oblasti Kroměříž zabezpečoval již desítky let. Z-Grup bus nyní posiluje pevnou základnu svých řidičů v oblasti Kroměřížska. V Kroměříži provozuje i zájezdovou dopravu.


Letos budou dodány ještě další vozy stejného typu (7. února 2024, Z-Group bus)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!