Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

MHD zdarma ve Valmezu jelo téměř milion lidí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem 970 tisíc cestujících se loni přepravilo autobusy městské hromadné dopravy ve Valašském Meziříčí. Letos v březnu navíc zdejší dopravce TQM plánuje zkušební provoz elektrobusu.

Město má desetiletou smlouvu se společností TQM s ročními náklady 21,3 milionu korun s tím, že částkou přes 4 miliony doplácí obce Krhová a Poličná....


Bezplatný provoz MHD ve Valašském Meziříčí (2022, Valašské Meziříčí)

Od poloviny roku 2022 jezdí ve městě na soutoku Bečev opět městská hromadná doprava zdarma pro všechny cestující. Její provoz na základě desetileté smlouvy zajišťuje společnost TQM. "Naše město je dopravní křižovatkou, kterou denně projede přes 20 tisíc vozidel. Městská hromadná doprava zdarma je proto logickým řešením, jak ulevit přetížené dopravě. Smysluplnost tohoto režimu se nám potvrdila již mezi lety 2017 až 2019, kdy jsme MHD zdarma zavedli poprvé a ročně postupně přepravovali přes 900 tisíc cestujících," uvedl starosta města Robert Stržínek.

Kvůli evropské legislativě musela radnice tento provoz na čas přerušit, nyní však zmíněný režim bezplatné přepravy pro všechny cestující znovu úspěšně funguje. "Společnost TQM zajišťuje obsluhu sedmi linek moderními autobusy na ekologický stlačený zemní plyn. Navíc jsou vybaveny sčítacími rámy, které nám poskytují přehled o počtu cestujících. Loni jsme tak atakovali hranici milionu přepravených, konkrétně se jednalo o 970 tisíc osob," zdůraznil pak starosta s tím, že spoje využívají senioři, pracující, školáci, ale také turisté.


Bezplatný provoz MHD ve Valašském Meziříčí (2022, Valašské Meziříčí)

Provozovatel valašskomeziříčské městské hromadné dopravy navíc chystá na letošek jednu novinku. "Na základě návrhu společnosti TQM jsme v radě odsouhlasili zkušební provoz nového elektrobusu. Dopravce jej v průběhu března nasadí na lince číslo 5 z centra Valašského Meziříčí do Juřinky. Jednat se bude o standardní velký dvanáctimetrový autobus od společnosti Iveco, která vyrobila také stávající vozový park místní městské dopravy. Standard pro cestující tak zůstane zachován," uvedl místostarosta Petr Nachtmann.

Od 12. června loňského roku funguje ve Valašském Meziříčí městská doprava zdarma pro všechny cestující. Město uzavřelo desetiletou smlouvu se společností TQM s ročními náklady 21,3 milionu korun s tím, že částkou bezmála 4,2 milionu se na provozu podílejí obce Krhová a Poličná. Nový vozový park tvoří 9 standardních velkých třídveřových autobusů s délkou 12 metrů a 1 speciální midibus o délce 9 metrů. Všechny vozy jsou plně klimatizované, nízkopodlažní, bezbariérové a ekologické. Vizuální podoba exteriéru a interiéru autobusů vychází z městského design manuálu.


Bezplatný provoz MHD ve Valašském Meziříčí (2022, Valašské Meziříčí)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!