Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlínské jízdní řády se výrazně změní až v září

ZLÍN - Odlišně od řady minulých let začnou letos platit nové roční jízdní řády městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích. Nové jízdní řády budou uplatněny až od začátku září. Červenec přinese jen drobné změny...

Během celého července a srpna budou trolejbusy a autobusy jezdit ještě podle dosavadních jízdních řádů, a to v rozsahu pro školní prázdniny...


V červenci a srpnu bude platit letní jízdní řád (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Dosavadní jízdní řády městské hromadné dopravy, které jsou vyvěšeny na zastávkách a které měly původně platit do konce června, zůstanou v platnosti až do konce srpna. Provoz trolejbusů a autobusů o hlavních letních prázdninách zůstane ve stejném rozsahu a stejných časových polohách jako před rokem. "Ve Zlíně na páteřní trase I/49 budou komplikovat provoz na silnicích plošné obnovy povrchu vozovek s předpokládaným negativním dopadem i na spolehlivost provozu a dodržování jízdních dob MHD. Nechtěli jsme proto cestujícím situaci ztěžovat ještě novými jízdními řády," vysvětlil vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Ondřej Vašulka.

Dosavadní zastávkové jízdní řády s vyznačenou platností do 30. června zůstanou na zastávkách až do konce srpna. Bude se jezdit podle časových údajů ve druhém sloupci, které platí pro školní prázdniny, případně pro soboty, neděle a svátky uvedené ve třetím sloupci. Obvyklá každoroční rozsáhlejší celková změna jízdních řádů nastane až od 1. září.


Drobnou změnou bude vznik nové zastávky na Kocandě (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

I přesto se cestující dočkají dvou novinek již na začátku července. "Začneme zastavovat na dvou nových zastávkách," upřesnil vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Jan Tesař. Na sídlišti Jižní Svahy začnou trolejbusy na linkách 6, 7 a 8 nově zastavovat na konečné Kocanda až v prostoru odstavné plochy nového obratiště, tedy za novou okružní křižovatkou. Právě nová točna nahrazující tu původní malou smyčku byla vybudována v loňském roce. Tato zastávka si ponechá dosavadní název konečné Jižní Svahy-Kocanda. Zastávka před okružní křižovatkou zůstane nadále v provozu, ale s novým názvem Kocanda-sídliště.

Druhá nová zastávka vznikne ve stejném termínu těsně za novou okružní křižovatkou v Přílukách ve směru jízdy k nadjezdu nad řekou a železniční tratí. Bude mít název Příluky-hřiště a budou na ní zastavovat trolejbusy na linkách číslo 1 a 11.


Nová zastávka vznikne také v Přílukách (27. května 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!