Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Zlín láká do vozovny a na projížďky veterány

ZLÍN - Kdo ještě nemá plány na tuto sobotu, může se zajet podívat do Zlína. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice tady totiž pořádá Den otevřených dveří. Zpřístupní se tak areál vozovny, dílen i centrální dispečink...

Lákadlem bude nejen průjezd myčkou, ale i jízdy historických vozidel. Na okružní linky napříč Zlínem se tak bezplatně vydají historické trolejbusy i autobusy...


Veřejnosti se zpřístupní areál vozovny (11. června 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Příjemnou sobotu mohou strávit obyvatelé i návštěvníci Zlína 10. června 2023 na dni otevřených dveří ve vozovém depu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Uskuteční se v tradičním čase od 9 do 16 hodin. Na své si přijdou děti i dospělí. Vozovna Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice ve Zlíně v ulici Podvesná XVII se po roční přestávce otevře pro všechny příchozí v sobotu 10. června v 9.00 hodin. Vstup bude bezplatný. Návštěvníci si budou moci uvnitř areálu zblízka prohlédnout vozidla MHD, zařízení dílen, centrální dispečink a také projet ve voze MHD myčkou.

Na zvláštní lince mezi vozovým depem a obratištěm Antonínova budou jezdit po celý den v půlhodinových intervalech domácí i zapůjčená historická vozidla MHD. Zvláštní autobus bude jezdit také z vozovny k sídlu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Jízda těmito zvláštními linkami bude zcela bezplatná. V areálu vozového depa dopravní společnosti si budou moci návštěvníci zakoupit občerstvení. Bude připraven zábavný program pro děti. Nebudou chybět ani ukázky techniky záchranářů a Městské policie Zlín.


V rámci akce se bude možné svézt i historickými vozidly (11. června 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Návštěvníci dne otevřených dveří si budou moci zblízka prohlédnout všechny typy vozidel městské hromadné dopravy, která má Dopravní společnost Zlín - Otrokovice ve svém současném vozovém parku: trolejbusy 24Tr, 25Tr, 26Tr, 27Tr, 30Tr, autobusy Irisbus Citelis, Iveco Urbanway, Crossway, elektrobus 34 BB. Největším magnetem bývají obvykle historická vozidla: trolejbus 9 Tr s vlečkou Jelcz PO-1E, trolejbus 14 Tr a autobusy ŠM 11 a Š 706 RTO s vlečkou Karosa B 40.

"Těšíme se na setkání fanoušků MHD, široké veřejnosti i současných a bývalých zaměstnanců. Každý si během našeho dne otevřených dveří jistě najde něco pro sebe. Je to jeden volný den v roce, kdy se o program obyvatel města stará Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. Na tuto akci k nám každoročně přichází několik tisíc návštěvníků. Přijíždějí i fanoušci a zájemci o historii MHD ze vzdálenějších míst. Všechny srdečně vítáme," podotkl ředitel Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Josef Kocháň.


Nahlédnout bude možné také do dílen (11. června 2022, Vlčoun/Filip Vlček)

Zlínský kraj teď

zdroj: http://cam-zl.nwt.cz/

Počasí Zlín - Slunečno.cz

Redakce Zlín:

213 zlinsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- zlinsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!